Museummedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Museummedewerker?

Een museummedewerker is iemand die beroepsmatig, of als vrijwilliger werkzaam is binnen een museum. Als museummedewerker kan je verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden, wat meestal afhankelijk is van het soort museum en de grootte van het museum. Daarnaast zijn de werkzaamheden afhankelijk van de specifieke opleiding die de museummedewerker genoten heeft. In het kort kunnen we stellen dat een museummedewerker verschillende werkzaamheden kan uitvoeren, zoals het helpen inrichten van het museum of collecties, het rondleiden van bezoekers, het assisteren van andere medewerkers zoals de conservator, en algemene hand-en-spandiensten zoals het schoonmaken of bijhouden van de administratie. De werkzaamheden van een museummedewerker kunnen verschillen per museum, omdat niet alle museums even groot zijn en in sommige gevallen gerund worden door vrijwilligers. Een andere benaming voor museummedewerker is ook wel eens een educatief medewerker museum. De werkzaamheden van een museummedewerker zijn divers te noemen en kunnen eigenlijk alles inhouden waarmee een museum te maken krijgt. Dit kan bijvoorbeeld ook inhouden, het regelen van de marketing of het samenstellen van een tijdelijke collectie vanuit een ander museum. Al deze verschillende werkzaamheden spelen zich niet alleen af op de museumvloer, maar ook op kantoor. De werkzaamheden moeten in de meeste gevallen gezien worden als ondersteunende werkzaamheden, omdat andere medewerkers, zoals de conservator en de directie, het beleid bepalen van het museum. Het beroep museummedewerker moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat museummedewerkers verantwoordelijk kunnen zijn voor verschillende werkzaamheden, die ook per museummedewerker kunnen verschillen. Er zijn daarnaast veel museums die sterk afhankelijk zijn van vrijwilligers. Lang niet alle museummedewerkers zijn beroepsmatig werkzaam.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Museummedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Museummedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Museummedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Museummedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Museummedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl