Beeldhouwer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Beeldhouwer?

Een beeldhouwer is een kunstenaar die beeldhouwkunst ontwerpt en maakt. Beeldhouwkunst maakt onderdeel uit van de beeldende kunst. Beeldende kunst heeft betrekking op alle tastbare kunst, zoals beeldhouwkunst. Een belangrijk verschil met andere kunstvormen binnen de beeldende kunst is dat het bij beeldhouwen om driedimensionale kunst gaat. Beeldhouwers kunnen met verschillende soorten materialen werken, zoals steen, gips, was, hout, brons of smeedijzer. Daarnaast bestaan er speciale beeldhouwers die zich gespecialiseerd hebben in tijdelijke kunstvoorwerpen, zoals zandsculpturen en ijssculpturen. De benaming beeldhouwer is vrij breed te noemen en kan betrekking hebben op verschillende soorten kunstenaars of beeldhouwers. Als beeldhouwer hoef je ook niet beroepsmatig werkzaam te zijn, omdat er ook veel mensen beeldhouwen voor de hobby als ontspanning. Daarnaast kan een beeldhouwer les geven aan andere mensen. Les in beeldhouwen wordt regelmatig gegeven in een groep, onder leiding van een professionele kunstenaar. De kunstenaar helpt de mensen dan met hun ideeën uit te werken. Ondanks dat alle beeldhouwers aangemerkt kunnen worden als kunstenaar is het wel zo dat beeldhouwers over verschillende disciplines kunnen beschikken. Het maken van beeldwerken door middel van het lassen van metalen betreft andere werkzaamheden dan het opbouwen van een zandsculptuur als beeldhouwer. Over het algemeen zal een beeldhouwer zich dan ook gespecialiseerd hebben binnen een bepaalde vorm van het beeldhouwen. Beeldhouwkunst moet dan ook ruim gezien worden, waarbinnen sprake is van verschillende kunstenaars. Beeldhouwkunst is net zo als geschilderde kunst aan te merken als populaire kunstvorm. Met andere woorden zijn er redelijk veel kunstenaars actief als beeldhouwer.

Lees verder...

Opleiding tot Beeldhouwer

Welke opleiding is nodig om Beeldhouwer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Beeldhouwer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudprogramma vergelijken Beeldhouwer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Beeldhouwer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl