Tatoeeerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Tatoeeerder?

Een tatoeëerder is een kunstenaar die met een tatoeagenaald en inkt inkttekeningen aanbrengt op de huid van zijn klanten. Het zijn vaak tekenaars en artiesten die hun werk toepassen op de kunst van het tatoeëren. Als tatoeëerder werk je meestal op zelfstandige basis, en ontvang je klanten in een tattoo shop. De tatoeëerder spreekt met zijn klanten, tekent designs voor hen uit in samenspraak met de klant, en tatoeëert die designs vervolgens op de huid van de klant. Dat doet de tatoeëerder met een machine die inkt injecteert via een trillende naald. Er bestaan tot nu toe geen fulltime opleidingen tot tatoeëerder, maar dat betekent niet dat iedereen capabel is de job uit te oefenen. Tatoeëren is namelijk een technische vaardigheid die, naast talent voor kunst en tekenen, ook jarenlange training vergt. Het is daarbij ook zeer moeilijk om de kans te krijgen om in de leer te gaan bij andere tatoeëerders. Een tatoeëerder kan het vak het beste aanleren van andere, meer ervaren tatoeëerders, die zelf een shop bezitten. Om wanpraktijken tegen te gaan, bestaat er wel wetgeving voor tatoeëerders. Deze houdt, naast leeftijdsbeperkingen, ook in dat de tatoeëerder een GGD-vergunning moet hebben om tattoos of piercings te mogen zetten bij anderen. Deze vergunning dient aangevraagd te worden, en wordt verkregen als uit een inspectie van de GGD blijkt dat de tatoeëerder hygiënisch te werk gaat. De meeste tatoeëerders kunnen ook piercings zetten. Ook instructies geven voor de nazorg van de huid, behoort tot de taken van de tatoeëerder. Het is ook zijn verantwoordelijkheid dat de tattoo goed geneest. Tattoos zijn permanente versieringen van het lichaam die niet zomaar ongedaan gemaakt kunnen worden. Binnen Nederland zijn er ongeveer negenhonderd tattooshops. Het beroep tatoeëerder heeft een behoorlijke aantrekkingskracht op creatieve mensen. Het worden van een bekende tatoeëerder is over het algemeen niet makkelijk.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Tatoeeerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Tatoeeerder

Wat is het salaris en tarief van een Tatoeeerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Tatoeeerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Tatoeeerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Tatoeeerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl