Kunsthistoricus

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kunsthistoricus?

Een kunsthistoricus is iemand met veel kennis van kunst. Dit kan bijvoorbeeld over een specifieke kunstenaar zijn of een bepaalde periode. Kunstgeschiedenis is dan ook op veel manieren in te delen. Een kunsthistoricus heeft dan ook een grote toegevoegde waarde voor iemand die meer over een bepaalde kunstenaar wil weten of over een voorwerp. In Nederland is het vak kunstgeschiedenis in 1921 een volwaardige studie geworden. Kunst komt in veel soorten voor en is meer dan een oud schilderij alleen. Zo zijn er veel meer soorten kunst, zoals bijvoorbeeld theater, dans, muziek, film, sieraden, architectuur of beeldende kunst. Een kunsthistoricus is vaak op één of twee bepaalde onderdelen gespecialiseerd en weet hier veel van. Door jarenlange studie en onderzoek is de kunsthistoricus gespecialiseerd geraakt. Vaak kunnen dit soort mensen boeiende en vooral inspirerende verhalen vertellen over een bepaald onderwerp.

Lees verder...

Opleiding tot Kunsthistoricus

Welke opleiding is nodig om Kunsthistoricus te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kunsthistoricus? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kunsthistoricus

Wat is het salaris en tarief van een Kunsthistoricus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kunsthistoricus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl