Stukadoor

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Stukadoor?

Een stukadoor is iemand die een afwerklaag aanbrengt van mortel of gips. Dit kan op muren of op plafonds zijn. Deze laag dient als verfraaiing van de ruimte. De afwerklaag kan bestaan uit verschillende samenstellingen. Vroeger was de keus voor specie om aan te brengen het grootst. De samenstelling was dan voornamelijk specie, kalk en zand. Tegenwoordig wordt de gipsmortel veel gebruikt. De gipsmortel kan met de hand aangebracht worden of door een machine op de muur of plafond worden gespoten. In allebei de aanbrengmethodes wordt de mortel met een rei vlak gemaakt en later afgewerkt tot er een mooie egaal resultaat ontstaat.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Stukadoor

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Stukadoor

Welke opleiding is nodig om Stukadoor te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Stukadoor? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Stukadoor

Wat is het salaris en tarief van een Stukadoor? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stukadoor in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...