Opleiding tot Stukadoor

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingStukadoor (Mbo 2)
VervolgopleidingCalculator (Mbo 4)
VervolgopleidingWerkvoorbereider bouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround stukadoor

Wie een opleiding zoekt als allround stukadoor kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding gezel stukadoor. De opleiding gezel stukadoor houdt meer in dan alleen het leren stukadoren, omdat ook andere specialisaties aan bod zullen komen zoals het maken van lijstwerk en ornamenten, het aanbrengen van isolerende systemen en het toepassen van decoratieve ornamenten. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor andere vakken, zoals rekenen en Nederlands. Over het algemeen zal je tijdens de opleiding gezel stukadoor vier dagen in de week werken en één dag in de week theorie krijgen op school. Tijdens deze opleiding zal je op diverse momenten examens afleggen in verschillende onderdelen, die samen het diploma gezel stukadoor vormen. Tijdens deze opleiding sta je onder begeleiding van een aangestelde leersmeester, die ook betrokken is bij de diverse praktijkexamens.

Opleidingsduur en niveau allround stukadoor

De Mbo-opleiding tot allround stukadoor neemt doorgaans vier jaar in beslag en is een opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen allround stukadoor

Na de opleiding gezel stukadoor op niveau drie is het mogelijk om de opleiding middenkaderfunctionaris afbouw en onderhoud te volgen, of de opleiding restauratiestukadoor op niveau vier. Het is niet mogelijk om door te stromen tot een hbo-opleiding met de opleiding gezel stukadoor op niveau drie.

Vooropleiding allround stukadoor

De meeste Mbo-scholen bieden ook een vooropleiding tot stukadoor op niveau twee, die ongeveer twee jaar in beslag neemt. Met de afgeronde opleiding stukadoor is het automatisch mogelijk om door te groeien tot de opleiding gezel stukadoor. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om deel te nemen aan de opleiding gezel stukadoor met een vergelijkbare opleiding op niveau twee.

Mijnzzp.nl