Spackspuiter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Spackspuiter?

Een spackspuiter is een afbouwspecialist die zich heeft gespecialiseerd in het afwerken van wanden en plafonds door het toepassen van spuitpleister (spack), dat door middel van een compressor en spuit aangebracht wordt op wanden en plafonds. Er bestaan verschillende afwerkingsmogelijkheden, zoals het behangklaar maken van wanden of het toepassen van een korrelstructuur, die qua korrel kan verschillen. Over het algemeen worden spackspuiters ingeschakeld bij nieuwbouwprojecten en bij renovatiewerkzaamheden. Spackspuiters brengen meestal minimaal twee lagen aan om tot een mooi resultaat te kunnen komen. De eerste laag wordt vlak afgepleisterd, zodat er een vlakke ondergrond ontstaat. Deze onderlaag kan ook in kleur aangebracht worden als dat nodig is. De tweede laag die een spackspuiter zal aanbrengen is de afwerklaag. De werkzaamheden van een spackspuiter zijn aan te merken als gespecialiseerde werkzaamheden, omdat het op een mooie en egale manier aanbrengen van spuitpleister niet makkelijk is. Het hanteren van de juiste spuittechniek als spackspuiter is dan ook erg belangrijk. De werkzaamheden van een spackspuiter bestaan niet alleen uit het aanbrengen van spuitpleister, omdat een spackspuiter ook verantwoordelijk is voor het afplakken van woningen. Het op de juiste manier afplakken is belangrijk omdat anders alles onder komt te zitten met spuitpleister. Ook het schoonmaken van de spuitmachine is als spackspuiter belangrijk, omdat anders de spuitmachine niet meer gebruikt kan worden voor de volgende opdracht. Het beroep spackspuiter kan onderdeel uitmaken van het beroep stukadoor, echter hoeft dit niet het geval te zijn. De meeste spackspuiters zijn vooral actief binnen de nieuwbouw. Dit laat niet weg dat een spackspuiter ook betrokken kan zijn bij renovatieprojecten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Spackspuiter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Spackspuiter

Wat is het salaris en tarief van een Spackspuiter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Spackspuiter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Spackspuiter zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Spackspuiter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Spackspuiter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl