Conservator

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Conservator?

Een conservator is een beheerder, die verantwoordelijk is voor het beheren van een kunstverzameling. Dit zijn dan voorwerpen met artistieke en/of wetenschappelijke waarde. Als een conservator werkzaam is voor een groot museum kan er ook sprake zijn van meerdere conservators. In dat geval zal er ook sprake zijn van een hoofdconservator, die alle verschillende conservators zal aansturen. Het is denkbaar dat de hoofdconservator aangemerkt kan worden als museumdirecteur, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Een conservator is over het algemeen gespecialiseerd in één of meerdere kunstgebieden, afhankelijk van de opleidingen en verdere specialisaties als conservator. In het kort kunnen we stellen dat een conservator de beheerder is van een bepaalde kunstverzameling of andere voorwerpen van cultuurhistorische of wetenschappelijke waarde. Het is niet zo dat het beroep conservator alleen voorkomt bij museums waar schilderijen hangen. Ook bij oorlogsmuseums of binnen belangrijke archieven komt het beroep conservator voor. Het beroep conservator is dan ook breed te noemen en beperkt zich niet alleen tot kunst. De diverse taken die een conservator precies heeft of kan uitvoeren zijn divers en kunnen, zoals eerder omschreven, verschillen per museum. Maar over het algemeen kunnen we stellen dat een conservator zich bezig zal houden met taxaties, inkoop, conservering, educatie, archiefwerkzaamheden, publicaties, leiding geven en het voorbereiden van tentoonstellingen. Daarnaast kan het zijn dat een conservator of hoofdconservator algemene werkzaamheden uitvoert, die bij de dagelijkse bedrijfsvoering horen, zoals het aansturen van het personeel en algemene administratieve werkzaamheden. De inhoudelijke werkzaamheden van een conservator kunnen verschillen per conservator, omdat je als conservator op verschillende manieren werkzaam kan zijn.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Conservator

Wat is het salaris en tarief van een Conservator? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Conservator in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Conservator

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Conservator bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl