Galeriehouder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Galeriehouder?

Een galeriehouder is een tussenpersoon die beeldende kunst exposeert en verkoopt. Een andere benaming voor galerie kan ook zijn galerij. Veel kunstenaars maken gebruik van een galeriehouder om hun zelfgemaakte kunst aan het publiek te kunnen tonen en eventueel te kunnen verkopen. Een galeriehouder is dan ook verantwoordelijk voor het organiseren van tentoonstellingen om kunst te kunnen vertonen aan het publiek. Daarnaast kunnen de meeste galeriehouders aangemerkt worden als handelaar. Een galeriehouder beschikt over het algemeen over een groot netwerk van kunstliefhebbers, die tijdens de georganiseerde expositie de kunstvoorwerpen kunnen komen bekijken en bewonderen. De werkzaamheden van een galeriehouder zijn zeer divers te noemen, omdat ze niet alleen te maken hebben met exposities. Denk ook aan het onderhouden van contacten met de diverse kunstenaars, aan het aanboren van nieuwe contacten, aan het beheren van kunstvoorwerpen en aan het afhandelen van verkooptransacties. Daarnaast is het belangrijk dat de galeriehouder bekend is met de kunstenaar en zijn kunstvoorwerpen. Dit is belangrijk, zodat potentiële geïnteresseerde kopers geïnformeerd kunnen worden over de kunstvoorwerpen. De werkzaamheden van een galeriehouder zijn dus heel divers. Het beroep houdt meer in dan alleen vertonen van kunstvoorwerpen. Vaak gaat er een uitgebreide voorbereiding aan vooraf, zoals de kunst inkopen, contracten opstellen en de administratie bijhouden. Maar ook het bezoeken van beurzen en veilingen is een belangrijk onderdeel van het vak. Een galeriehouder is een belangrijke schakel tussen de kunstenaar en mogelijke klanten. Door het op een goede manier samenbrengen van kunst en het organiseren van een tentoonstelling kan de galeriehouder geïnteresseerde mensen samenbrengen. In het kort komen de werkzaamheden neer op het beheren van de galerie en het exposeren van kunst.

Lees verder...

Opleiding tot Galeriehouder

Welke opleiding is nodig om Galeriehouder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Galeriehouder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Galeriehouder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Galeriehouder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl