Opleiding tot Galeriehouder

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding Hbo-niveau
VervolgopleidingBeeldende Kunst (Hbo)
VervolgopleidingKunstgeschiedenis (Wo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding Galeriehouder

Als galeriehouder hoef je geen opleiding genoten te hebben, omdat iedereen een galerie kan beginnen. Echter worden er wel degelijk opleidingen of cursussen aangeboden gericht op het vak galeriehouder. Tijdens deze opleiding of cursus is er over het algemeen aandacht voor het leren netwerken als galeriehouder, het starten als zelfstandig galeriehouder, het ontwikkelen van een eigen kunstvisie, de filosofie achter de moderne kunst en kunst- en stijlgeschiedenis. Voor de meeste kunstliefhebbers die zelf een galerie willen starten zal het ondernemen en netwerken wellicht het belangrijkste onderdeel zijn van deze opleiding, omdat de meeste kunstliefhebbers al een uitgebreide kunstkennis bezitten.

Opleidingsduur en niveau Galeriehouder

De meeste opleidingen galeriehouder duren zes tot negen maanden en moeten gezien worden als een opleiding op Hbo-niveau.

Vervolgopleidingen Galeriehouder

Er zijn geen echte vervolgopleidingen na de opleiding galeriehouder, omdat deze opleiding verder geen erkende status heeft. Wel zijn er natuurlijk nog voldoende vervolgcursussen denkbaar, gericht op ondernemen of managen.

Vooropleiding Galeriehouder

Er zijn over het algemeen geen eisen qua vooropleiding om deel te kunnen nemen aan de opleiding galeriehouder, omdat deze opleiding verder geen erkende status heeft. Wel is een studie op het gebied van kunst meegenomen, zoals de opleiding kunstgeschiedenis.

Mijnzzp.nl