Sinoloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Sinoloog?

Een sinoloog is iemand die zich heeft gespecialiseerd in de studie over China. In de meeste gevallen beschikt een sinoloog over een universitaire opleiding Chinastudies of over de masterstudie Chinese economy and business. Een sinoloog wordt vaak de kenner van het Chinees genoemd. Echter, dit is geen volledige benoeming, aangezien een sinoloog over een veel bredere kennis over China beschikt. Hierbij kun je denken aan de geschiedenis, de filosofie, de literatuur, de cultuur en de normen en waarden van China. Zo beschikt een sinoloog over een gedegen kennis over het Mandarijn. Mandarijn wordt vaak gezien als dé gesproken taal in China. Echter, dit is niet helemaal juist omdat Mandarijn voornamelijk in de noordelijke helft van China gesproken wordt. In het zuiden van China worden voornamelijk andere talen zoals Kantonees gesproken. Daarnaast beschikt een sinoloog over een uitgebreide kennis met betrekking tot de geschiedenis van China. Hierbij kun je denken aan het wereldwonder de Chinese Muur. Tevens heeft een sinoloog behoorlijk wat kennis met betrekking tot de Chinese politiek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit dat de politiek in China plaatsvindt binnen een socialistische republiek met een eenpartijstelsel, waarbij de macht bij de communistische partij van China ligt. Ook heeft een sinoloog een gedegen kennis over de Chinese cultuur. De cultuur in China heeft betrekking op een grote hoeveelheid tradities en gewoontes. Een belangrijk begrip in de Chinese cultuur is bijvoorbeeld welvaart. Wanneer een Chinese inwoner rijk is, heeft deze inwoner automatisch status. Om deze reden is de God van de Welvaart, Cai Shen, één van de belangrijkste goden in de Chinese godsdienst. Ook met betrekking tot Chinese kunst heeft een sinoloog veel kennis van zaken. Hierbij kun je denken aan Chinees aardewerk wat een van de bekendste vormen van de Chinese kunst is. Ook kun je denken aan de Chinese schilderkunst waarbij vaak het landschap een belangrijke vorm aanneemt.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Sinoloog

Wat is het salaris en tarief van een Sinoloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sinoloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Sinoloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Sinoloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl