Kunstrestaurator

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kunstrestaurator?

Een kunstrestaurator is een vakspecialist die kunstvoorwerpen repareert die beschadigd of smerig zijn. Daarnaast kan het nodig zijn dat de kunstrestaurator gedeeltes zo goed mogelijk na maakt als ze ontbreken. Een goede kunstrestaurator zal er voor zorgen dat de restauratie zo uitgevoerd wordt dat het voorwerp in authentieke staat blijft en het gerepareerde gedeelte zo goed mogelijk bij het origineel past. Een kunstrestaurator kan verschillende soorten kunstwerken restaureren, zoals muurschilderingen, schilderijen, lijsten en beelden. Een kunstrestaurator is dan ook verantwoordelijk voor de restauratie van schilderijen en andere beschilderde objecten. In alle gevallen zal een kunstrestaurator het kunstvoorwerp terugbrengen naar de oorspronkelijke staat, door beschadigde fragmentjes te herstellen en eventuele scheurtjes weg te werken. Een kunstrestaurator kan daarnaast ook conserveringswerkzaamheden uitvoeren, om schilderijen of andere voorwerpen in een goede staat te behouden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kunstrestaurator

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kunstrestaurator

Welke opleiding is nodig om Kunstrestaurator te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kunstrestaurator? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kunstrestaurator

Wat is het salaris en tarief van een Kunstrestaurator? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kunstrestaurator in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl