Dakdekker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dakdekker?

Een dakdekker is verantwoordelijk is voor het waterdicht, sneeuwdicht en tochtvrij maken van daken. Over het algemeen zal een dakdekker hoofdzakelijk werkzaam zijn aan platte daken, maar een dakdekker kan ook met hellende daken te maken krijgen binnen zijn werkzaamheden. Omdat er verschillende dakconstructies bestaan is het belangrijk dat een dakdekker een allround vakman is, die beschikt over een brede kennis van dakbedekkingsmaterialen. De werkzaamheden van een dakdekker bestaan over het algemeen uit het verwijderen van oude dakbedekking, het plaatsen van isolatiemateriaal, het branden van nieuwe dakbedekking en uit het plaatsen van daktrimmen. Daarnaast kan een dakdekker verantwoordelijk zijn voor het aansluiten van afvoeren. Als dakdekker kan je ook te maken krijgen met grind op daken, dat opwaaien van dakbedekking tegen moeten gaan. Bij platte daken is het belangrijk dat de dakbedekking geheel waterdicht is. Platte daken worden iets afwaterend gemaakt, door het dakbeschot iets schuin te plaatsen richting de afvoer. Het afwaterend maken van platte daken kan ook gedaan worden door het toepassen van isolatiemateriaal dat op afschot is. Het afwaterend maken van platte daken is belangrijk zodat al het water op het dak netjes naar de afvoer zal stromen. Zonder juiste afwatering blijft een plat dak constant onder water staan en kan er uiteindelijk lekkage ontstaan als er sprake is van veel water op het plat dak. Als dakdekker zul je meestal met bitumen dakbedekking werken, echter zijn er tegenwoordig ook andere dakbedekkingsmaterialen, zoals kunststof. Als dakdekker is het belangrijk dat je secuur werkt, omdat lekkages voorkomen moeten worden. Daarnaast is het belangrijk dat je veilig werkt. Dit heeft betrekking op het werken op hoogte en betrekking op het voorkomen van brand. Dakdekkers zijn verplicht om minimaal twee brandblussers aanwezig te hebben tijdens de werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Dakdekker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Dakdekker

Welke opleiding is nodig om Dakdekker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Dakdekker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Dakdekker

Wat is het salaris en tarief van een Dakdekker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dakdekker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Dakdekker zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Dakdekker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dakdekker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl