Dakdekker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Dakdekker?

Een dakdekker is verantwoordelijk voor het waterdicht, sneeuwdicht en tochtvrij maken van daken. Over het algemeen zal een dakdekker hoofdzakelijk werkzaam zijn aan platte daken, maar een dakdekker kan ook met hellende daken te maken krijgen binnen zijn werkzaamheden. Omdat er veel verschillende soorten dakconstructies bestaan is het belangrijk dat een dakdekker een allround vakman is met een brede kennis van materialen en dakbedekkingsmaterialen. De werkzaamheden van een dakdekker bestaan over het algemeen uit het verwijderen van oude dakbedekking, het plaatsen van isolatiemateriaal, het branden van nieuwe dakbedekking, het plaatsen van daktrimmen en het aansluiten van afvoeren. Daarnaast kan een dakdekker te maken krijgen met grind op daken, dat opwaaien van dakbedekking tegen moeten gaan. Bij platte daken is het belangrijk dat de dakbedekking geheel waterdicht is. Deze daken worden iets afwaterend gemaakt door het dakbeschot iets schuin te plaatsen naar de afvoer, of door met isolatie te werken die op afschot is. De bedoeling is dat het water dan netjes naar een afvoer loopt en het dak niet kan overstromen of constant onder water blijft staan. Een goede dakdekker kan met meer materialen werken dan alleen bitumen dakbedekking.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Dakdekker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Dakdekker

Welke opleiding is nodig om Dakdekker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Dakdekker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Dakdekker

Wat is het salaris en tarief van een Dakdekker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dakdekker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Dakdekker zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl