Gevelreiniger

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Gevelreiniger?

Een gevelreiniger is een vakman die verantwoordelijk is voor het reinigen van gevels. Het reinigen van gevels kan om verschillende redenen nodig zijn en kan ook door middel van verschillende technieken uitgevoerd worden. Welke techniek een gevelreiniger zal toepassen is over het algemeen afhankelijk van de soort reiniging en de soort werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van graffiti of aan het reinigen van gevels, omdat de gevelstenen smerig zijn geworden door vuil. Een gevel van een huis kan op den duur erg smerig worden door vuil in de lucht. Ook is het denkbaar dat het reinigen van gevelstenen uitgevoerd wordt als gevels voorzien worden van nieuw voegwerk. Er bestaan tegenwoordig veel verschillende mogelijkheden voor het reinigen van gevels. Deze verschillende toepassingsmogelijkheden zijn over het algemeen afhankelijk van de soort verontreiniging. Het stralen van een gevel betreft bijvoorbeeld andere werkzaamheden dan het alleen afspuiten van gevels. Het is de gevelreiniger die kan adviseren welke techniek het beste toegepast kan worden om gevels weer netjes te krijgen. Goed advies is belangrijk, omdat gevelstenen nogal kunnen verschillen qua hardheid. Niet alle gevelstenen kunnen zomaar gestraald worden, omdat bepaalde gevelstenen niet hard genoeg zijn om gestraald te kunnen worden. Als dit soort gevelstenen wel gestraald wordt kan er schade ontstaan aan de gevelstenen. Het beroep gevelreiniger met verder vrij algemeen gezien worden, omdat het betrekking kan hebben op verschillende soorten gevelspecialisten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gevelreiniger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Gevelreiniger

Welke opleiding is nodig om Gevelreiniger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Gevelreiniger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Gevelreiniger

Wat is het salaris en tarief van een Gevelreiniger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gevelreiniger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Gevelreiniger zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl