Gevelreiniger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gevelreiniger?

Een gevelreiniger is een gevelspecialist die verantwoordelijk is voor het reinigen van gevels. Het reinigen van gevels kan om verschillende redenen nodig zijn en kan ook door middel van verschillende technieken uitgevoerd worden. Welke techniek een gevelreiniger zal toepassen is afhankelijk van de soort reiniging en de soort werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van graffiti of aan het reinigen van gevels, omdat de gevelstenen smerig zijn geworden door roet in de lucht. Een gevel van een huis kan op den duur smerig worden door vuil in de lucht. Ook is het denkbaar dat het reinigen van gevelstenen uitgevoerd wordt als gevels voorzien worden van nieuw voegwerk. Er bestaan verschillende mogelijkheden voor het reinigen van gevels. Deze verschillende toepassingsmogelijkheden zijn wel sterk afhankelijk van de soort verontreiniging. Het stralen van een gevel betreft bijvoorbeeld andere werkzaamheden dan het alleen afspuiten van gevels. Het is de gevelreiniger die kan adviseren welke techniek het beste toegepast kan worden om gevels weer netjes te krijgen. Goed advies is belangrijk, omdat gevelstenen nogal kunnen verschillen van hardheid. Niet alle gevelstenen kunnen bijvoorbeeld gestraald worden, omdat bepaalde gevelstenen niet hard genoeg zijn om gestraald te worden. Als dit soort gevelstenen wel gestraald wordt kan er blijvende schade ontstaan aan de gevel. Het beroep gevelreiniger met verder vrij algemeen gezien worden, omdat het betrekking kan hebben op verschillende gevelspecialisten. De meeste mensen die een gevel willen laten reinigen doen dit in combinatie met nieuwe voegwerk. Het grote voordeel hiervan is dat na het verwijderen van het bestaande voegwerk er geen kans is op schade aan het voegwerk. Het is tegenwoordig ook mogelijk om gevels chemisch te laten reinigen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gevelreiniger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Gevelreiniger

Welke opleiding is nodig om Gevelreiniger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Gevelreiniger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Gevelreiniger

Wat is het salaris en tarief van een Gevelreiniger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gevelreiniger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Gevelreiniger zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Gevelreiniger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gevelreiniger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl