Voeger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Voeger?

Een voeger is een gevelspecialist, die zich gespecialiseerd heeft in het voegen van gevels, tuinmuren en ander soort metselwerk. Daarnaast is een voeger meestal gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende gevelbehandelingen, zoals het reinigen van oude gevels en het impregneren van gevels. Het reinigen van gevels kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever. Denk bijvoorbeeld aan het schoonspuiten van gevels door middel van koud of warm water, aan het stralen van gevels en aan het chemisch reinigen van gevels. Als voeger kan je verantwoordelijk zijn voor het voegen van verschillende nieuwe of bestaande metselwerken, zoals gevels, tuinmuren, poeren en schoorstenen. Een voeger is meestal gespecialiseerd in het aanbrengen van verschillende voegen, zoals een normale voeg, knipvoeg of snijvoeg. Andere werkzaamheden van een voeger naast het voegen zijn het bepalen van de juist kleur van voegwerk door middel van het toepassen van kleurstof en het bepalen van de juiste hardheid van het voegwerk. Het is dus niet zo dat een voeger alleen verantwoordelijk is voor voegwerkzaamheden, omdat de meeste voegers ook andere werkzaamheden uitvoeren dat met gevels te maken hebben. De inhoudelijke werkzaamheden van een voeger kunnen wel verschillen per voeger, omdat een voeger binnen de nieuwbouw meestal alleen verantwoordelijk is voor het aanbrengen van nieuw voegwerk. Een voeger die werkzaam is binnen de renovatie-branche is over het algemeen op een bredere manier werkzaam. Denk hierbij ook aan het uithakken van oud voegwerk, het vervangen van metselstenen en aan het reinigen van bestaande gevels. Goed voegwerk is niet alleen mooi om te zien maar heeft ook een functie. De belangrijkste functie van voegwerk is het tegengaan van vocht door het opnemen van vocht uit het metselwerk. Er zijn tegenwoordig redelijk veel voegers die werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer. De meeste voegers werken zowel voor aannemers als voor particulieren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Voeger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Voeger

Welke opleiding is nodig om Voeger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Voeger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Voeger

Wat is het salaris en tarief van een Voeger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Voeger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Voeger zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Voeger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Voeger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl