Voeger

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Voeger?

Een voeger is een vakman, die zich heeft gespecialiseerd in het voegen van gevels, tuinmuren en ander soort metselwerk. Daarnaast is een voeger over het algemeen gespecialiseerd in het uitvoeren van diverse soorten gevelbehandelingen, zoals het reinigen van oude gevels en het impregneren van gevels. Het reinigen van oude gevels kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonspuiten van gevels door middel van koud of warm water, aan het stralen van gevels en aan het chemisch reinigen van gevels. Als voeger kan je verantwoordelijk zijn voor het voegen van verschillende soorten nieuwe of bestaande metselwerken, zoals gevels, tuinmuren, poeren en schoorstenen. Een voeger is meestal gespecialiseerd in verschillende soorten voegen, zoals in een normale voegen, knipvoegen en snijvoegen. Andere belangrijke werkzaamheden van een voeger naast het voegen zijn het bepalen van de juist kleur van voegwerk door middel van het toepassen van kleurstof en het bepalen van de juiste hardheid van het voegwerk. Het is dus niet zo dat een voeger alleen verantwoordelijk is voor voegwerkzaamheden, omdat de meeste voegers ook andere werkzaamheden uitvoeren die met gevelwerkzaamheden te maken hebben. De inhoudelijke werkzaamheden van een voeger kunnen wel verschillen per soort voeger, omdat een voeger binnen de nieuwbouw over het algemeen alleen verantwoordelijk is voor het uitvoeren van voegwerk. Een voeger die renovatiewerkzaamheden uitvoert is over het algemeen op een bredere manier werkzaam. Denk hierbij ook aan het uithakken van oud voegwerk en aan het reinigen van bestaande gevels. Mooi voegwerk is niet alleen mooi om te zien maar heeft ook een functie. De belangrijkste functie van voegwerk is het tegengaan van vocht.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Voeger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Voeger

Welke opleiding is nodig om Voeger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Voeger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Voeger

Wat is het salaris en tarief van een Voeger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Voeger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Voeger zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl