Metselaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Metselaar?

Een metselaar is een ambachtsman, die zich heeft gespecialiseerd in het metselen van muren. Als metselaar kan je te maken hebben met verschillende soorten metselwerk en metselverbanden. Het beroep metselaar moet gezien worden als een echt ambacht, omdat het netjes en goed metselen om een vakman vraagt. Daarnaast bestaan er verschillende metselverbanden, die allemaal bekend moeten zijn bij de metselaar. Als metselaar werk je meestal met metselstenen, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat een metselaar ook met natuursteen kan werken. Naast het metselen is een metselaar ook gespecialiseerd in het stellen van metselprofielen, ondanks dat profielen meestal door andere vaklieden, zoals door timmerlieden geplaatst worden. Als metselaar werk je meestal in een ploeg van metselaars, afhankelijk van de werkzaamheden. Naast de metselaars binnen een metselploeg kunnen metselaars ook gebruikmaken van een opperman, die de metselaars voorziet van alle werkmaterialen, zoals de metselstenen en de metselspecie. Een opperman is dan ook verantwoordelijk voor het aanvullen van werkmaterialen, zodat de metselaars goed door kunnen werken. Dit kan wel verschillen per werklocatie, omdat bij kleinere opdrachten de metselaars zelf verantwoordelijk zijn voor het klaarzetten van alle werkmaterialen. Vooral binnen de grotere nieuwbouwprojecten maken metselaars vaak gebruik van een opperman. Het beroep metselaar is een mooi beroep dat wel bij je moet passen, omdat het snel en secuur werken belangrijk is als metselaar. Het leren metselen is eigenlijk alleen mogelijk door het opdoen van voldoende ervaring. Vooral het netjes metselen in combinatie met snel metselen kost meestal enkele jaren om aan te leren. Andere werkzaamheden waarmee een metselaar te maken heeft, is het op maat knippen en/of bikken van metselstenen, het uitzetten van de lagenmaat op de profielen en het uitkrabben van metselspecie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Metselaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Metselaar

Welke opleiding is nodig om Metselaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Metselaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Metselaar

Wat is het salaris en tarief van een Metselaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Metselaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Metselaar zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Metselaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Metselaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl