Metselaar

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Metselaar?

Een metselaar is gespecialiseerd in metselwerk, dat bestaat uit verschillende soorten metselwerken en metselverbanden. Het beroep metselaar moet gezien worden als een echt ambacht, omdat het netjes en goed metselen om een goede vakman of vakvrouw vraagt. Daarnaast bestaan er verschillende soorten metselverbanden, die allemaal bekend moeten zijn voor de metselaar. Als metselaar werk je over het algemeen met metselstenen. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat een metselaar ook met natuursteen kan werken. Naast het metselen is een metselaar meestal gespecialiseerd in het stellen van metselprofielen, ondanks dat deze over het algemeen geplaatst worden door andere vaklieden zoals de timmerman. Als metselaar werk je over het algemeen in een ploeg van metselaars, afhankelijk van de soort opdracht. Naast metselaars kan een metselploeg bestaan uit een opperman die de metselaars voorziet van alle werkmaterialen, zoals de metselstenen en de metselspecie. De opperman is dan dus verantwoordelijk voor de werkmaterialen, zodat de metselaars goed door kunnen werken. Dit kan natuurlijk wel per opdracht verschillen, omdat bij kleinere opdrachten de metselaar dit ook zelf kan verzorgen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Metselaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Metselaar

Welke opleiding is nodig om Metselaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Metselaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Metselaar

Wat is het salaris en tarief van een Metselaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Metselaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Metselaar zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl