Metselaar

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Metselaar?

Een metselaar is een allround vakman, die zich heeft gespecialiseerd in het metselen. Metselwerk moet als een algemene benaming voor metselwerk gezien worden, omdat een metselaar te maken kan krijgen met verschillende soorten metselwerken en metselverbanden. Het beroep metselaar moet gezien worden als een echt ambacht, omdat het netjes en goed metselen om een goede vakman of vakvrouw vraagt. Daarnaast bestaan er verschillende soorten metselverbanden, die allemaal bekend moeten zijn bij een metselaar. Als metselaar werk je over het algemeen met metselstenen, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat een metselaar ook met natuursteen kan werken. Naast het metselen is een metselaar meestal gespecialiseerd in het stellen van metselprofielen, ondanks dat profielen over het algemeen geplaatst zullen worden door andere vaklieden, zoals door timmerlieden. Als metselaar werk je over het algemeen in een ploeg van verschillende metselaars, afhankelijk van de soort werkzaamheden. Naast de verschillende metselaars binnen een metselploeg kunnen metselaars gebruik maken van een opperman, die de metselaars voorziet van alle werkmaterialen, zoals de metselstenen en de metselspecie. Een opperman is dan ook verantwoordelijk voor het aanvullen van werkmaterialen, zodat de metselaars goed door kunnen werken. Dit kan verschillen per opdracht, omdat bij kleinere opdrachten in de meeste gevallen geen spraken is van een extra opperman. In dat geval zijn de metselaar zelf verantwoordelijk voor het aanvullen van alle werkmaterialen. Vooral binnen de grotere nieuwbouwprojecten maken metselaars veel gebruik van een opperman. Het beroep metselaar is een mooi beroep dat wel bij je moet passen, omdat het snel en secuur werken belangrijk is als metselaar.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Metselaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Metselaar

Welke opleiding is nodig om Metselaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Metselaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Metselaar

Wat is het salaris en tarief van een Metselaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Metselaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Metselaar zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl