Glaszetter

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Glaszetter?

Een glaszetter is een vakman die zich heeft gespecialiseerd in het vervangen van glas en het zetten van nieuw glas. Als glaszetter ben je over het algemeen werkzaam voor een gespecialiseerd glaszettersbedrijf dat voor particulieren en bedrijven glas plaatst. Als glaszetter zal je over het algemeen met uiteenlopende soorten werkzaamheden te maken krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van kapotte ruiten, het plaatsen van noodglas en aan het vervangen van enkel glas voor isolatieglas. Een glaszetter werkt over het algemeen in de nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Afhankelijk van de soort werkzaamheden kan een glaszetter ook samenwerken met een timmerman of schilder. Bij renovatiewerkzaamheden komt het vaak voor dat een glaszetter nieuwe ruiten moet plaatsen, omdat er nog sprake is van enkel glas. Tijdens dit soort renovatieprojecten is een glaszetter verantwoordelijk voor het vervangen van al het enkel glas voor dubbelglas. Als glaszetter is het nauwkeurig kunnen werken erg belangrijk, omdat een glaszetter in de meeste gevallen ook verantwoordelijk is voor het inmeten van glas. Het inmeten van glas moet heel nauwkeurig uitgevoerd worden, omdat ruiten in de meeste gevallen niet meer aangepast kunnen worden. Een ander belangrijk punt als glaszetter is de veiligheid, omdat het werken met glas potentieel gevaarlijk kan zijn. Vooral bij grote ruiten is het belangrijk om goed op de veiligheid te letten, omdat ongelukken vervelende gevolgen kunnen hebben. De meeste glaszetters werken samen met een collega, om dit soort ongelukken met glas te kunnen voorkomen. Glas is een mooi product, echter kan glas ook gevaarlijk zijn omdat het scherp kan zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Glaszetter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Glaszetter

Welke opleiding is nodig om Glaszetter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Glaszetter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Glaszetter

Wat is het salaris en tarief van een Glaszetter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Glaszetter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Glaszetter zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl