Glaszetter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Glaszetter?

Een glaszetter is verantwoordelijk voor het op een vakkundige manier plaatsen van glazen ruiten. Als glaszetter ben je meestal werkzaam voor een glasbedrijf die voor verschillende opdrachtgevers glas plaatsen. Als glaszetter zul je meestal met verschillende werkzaamheden te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van kapotte ruiten, het plaatsen van noodglas en aan het vervangen van enkel glas door isolatieglas. Daarnaast zul je ook regelmatig te maken hebben met het kitten van glas en het vernieuwen van glaslatten. Als glaszetter kan je werkzaam zijn in de nieuwbouw, renovatiebranche of ben je werkzaam voor particulieren. Afhankelijk van de werkzaamheden kan een glaszetter ook samenwerken met een timmerman of schilder. Bij renovatiewerkzaamheden komt het vaak voor dat een glaszetter nieuwe ruiten moet plaatsen, omdat er nog sprake is van enkel glas. Tijdens dit soort renovatieprojecten is een glaszetter verantwoordelijk voor het vervangen van al het enkel glas voor dubbelglas. Als glaszetter is het nauwkeurig werken belangrijk, omdat een glaszetter in de meeste gevallen ook verantwoordelijk is voor het inmeten van glas. Het inmeten van glas moet nauwkeurig uitgevoerd worden, omdat de meeste ruiten niet meer aangepast kunnen worden. Een ander belangrijk punt als glaszetter is de veiligheid, omdat het werken met glas potentieel gevaarlijk kan zijn. Vooral bij grote ruiten is het belangrijk om goed op de veiligheid te letten, omdat ongelukken vervelende gevolgen kunnen hebben. De meeste glaszetters werken samen met een collega, om dit soort ongelukken met glas te voorkomen. Glas is een mooi product, echter kan glas ook gevaarlijk zijn omdat het scherp kan zijn. In sommige gevallen kan een glaszetter ook verantwoordelijk zijn voor het uitdiepen van sponningen in kozijnen. In dat geval is de sponning niet diep genoeg voor isolatieglas. Een glaszetter kan met alle soorten glas werken. Denk bijvoorbeeld ook aan veiligheidsglas of aan decoratieglas in een kantoorgebouw.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Glaszetter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Glaszetter

Welke opleiding is nodig om Glaszetter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Glaszetter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Glaszetter

Wat is het salaris en tarief van een Glaszetter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Glaszetter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Glaszetter zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Glaszetter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Glaszetter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl