Glaszetter

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Glaszetter?

Het beroep glaszetter is min of meer vergelijkbaar het beroep schilder. Een schildersbedrijf doet deze werkzaamheden over het algemeen ook. Echter zijn er ook bedrijven die zich gespecialiseerd hebben op gebied van glaszetten. Een glaszetter werkt in de nieuwbouw, renovatie of onderhoud. Vaak is het een samenspel met de timmerman en de schilder. Bij renovatie komt het vaak voor dat de glaszetter nieuwe ruiten moet plaatsen omdat er nog enkel glas in het kozijn zit. Tijdens een renovatieproject zal de glaszetter dan het enkel glas vervangen door dubbelglas. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten glas waar een klant uit kan kiezen. Zo is het tegenwoordig mogelijk om luxaflex of glas in lood tussen het isolatieglas te laten plaatsen. Een glaszetter moet nauwkeurig kunnen werken. Wanneer hij een ruit inmeet om dubbelglas te plaatsen zit hier toch wel een week levertijd op. Het is belangrijk dat de glaszetter goed meet zodat de ruit later wel past.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Glaszetter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Glaszetter

Welke opleiding is nodig om Glaszetter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Glaszetter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Glaszetter

Wat is het salaris en tarief van een Glaszetter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Glaszetter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Glaszetter zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl