Opleiding tot Glaszetter

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VervolgopleidingAllround Schilder (Mbo 3)
VervolgopleidingCalculator (Mbo 4)
VervolgopleidingWerkvoorbereider bouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround glaszetter

Er bestaan bijna geen Mbo-opleidingen allround glaszetter meer binnen Nederland. De meeste glaszetters hebben de Mbo-opleiding gezel schilder doorlopen, waarbinnen ook het glaszetten behandeld wordt. Het glaszetten is dan ook een onderdeel van de opleiding schilder en het beroep schilder. Er bestaan echter wel glaszettersbedrijven die verder niet gericht zijn op schilderswerkzaamheden. Over het algemeen zal een glaszettersbedrijf nieuwe glaszetters intern opleiden, of schilders aannemen met een afgeronde opleiding gezel schilder. Het glaszetten is over het algemeen niet heel moeilijk maar vraagt wel de nodige kennis en ervaring. De meeste nieuwe glaszetters zonder specifieke opleiding zullen intern opgeleid worden door een ervaren collega, die gezien kan worden als leermeester. Wie toch een erkende opleiding wenst te volgen zal dan ook snel uitkomen bij de Mbo-opleiding schilder.

Opleidingsduur en niveau allround glaszetter

Er bestaan bijna geen opleidingen meer voor het beroep glaszetter binnen Nederland. De meeste glaszetters worden intern opgeleid en kunnen in de meeste gevallen na enkele maanden zelfstandig glaszetten. Het leren glaszetten is over het algemeen niet heel moeilijk, maar vraagt wel voldoende ervaring en kennis. Naast het glaszetten moet een glaszetter natuurlijk ook glaslatten kunnen plaatsen en netjes kunnen kitten.

Vervolgopleidingen allround glaszetter

Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep glaszetter omdat er ook geen opleiding bestaat voor het beroep glaszetter. Wie toch een opleiding zoekt kan het beste de Mbo-opleiding schilder volgen en daarna de Mbo-opleiding gezel schilder. Zoals eerder aangegeven is het glaszetten een onderdeel van het beroep schilder.

Vooropleiding allround glaszetter

Voor het beroep glaszetter worden over het algemeen geen vooropleidingen verwacht, maar natuurlijk is een Vmbo-diploma of andere opleiding zeer welkom. Ook de Mbo-opleiding assistent bouw en infra niveau een is een prima startersopleiding wanneer het gaat om het beroep glaszetter. Wanneer iemand niet over een specifieke opleiding beschikt, zoals de opleiding schilder, is het natuurlijk wel belangrijk te willen leren tijdens een eventuele interne opleiding.

Mijnzzp.nl