Opleiding tot Voeger

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VervolgopleidingAllround Metselaar (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround voeger

Er bestaan binnen Nederland enkele Mbo-scholen die de opleiding allround voeger aanbieden. Tijdens de opleiding tot allround voeger leer je verschillende voegtechnieken toepassen, zoals snijvoegen, knipvoegen en normaal voegwerk. Naast het voegen is er veel aandacht voor materiaalkennis en het uithakken van bestaand voegwerk. Als voeger kan je te maken krijgen met bijzondere mortels, zoals dit vaak voorkomt bij monumentale gebouwen. Bij monumentale gebouwen zal een voeger in veel gevallen gebruik maken van een kalkmortel. Het leren voegen is doorgaans niet heel moeilijk en zal eerder om veel ervaring vragen dan om een opleiding. Tijdens de opleiding tot allround voeger is er ook aandacht voor metselwerk, omdat een voeger ook kleine beschadigingen zelfstandig moet kunnen repareren. Naast de vaktechnische vaardigheden leer je omgaan met klanten en opdrachtgevers, collega's en leidinggevenden, zoals een uitvoerder of aannemer. Tijdens de Mbo-opleiding voeger zal je meestal één of twee keer een korte stage lopen bij metselbedrijven of voegbedrijven, die meestal één tot twee weken in beslag zullen nemen. De Mbo-opleiding allround voeger bestaat uit theorie en het maken van praktijkopdrachten in een werkplaats.

Opleidingsduur en niveau allround voeger

De Mbo-opleiding tot allround voeger neemt doorgaans twee jaar in beslag en is een opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen allround voeger

Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep allround voeger via reguliere scholen. Een vervolgopleiding voor een allround voeger kan de opleiding tot metselaar zijn. De opleiding tot allround metselaar is stukken breder dan de Mbo-opleiding voeger. Het leren voegen kost doorgaans enkele jaren en behoeft geen verdere opleidingen.

Vooropleiding allround voeger

Over het algemeen kan je deelnemen aan de Mbo-opleiding allround voeger wanneer je beschikt over een vmbo-diploma of beschikt over het diploma assistent bouw en infra op niveau één.

Mijnzzp.nl