Opleiding tot Dakdekker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingDakdekker (Mbo 2)
VooropleidingCalculator (Mbo 4)
VooropleidingWerkvoorbereider bouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround dakdekker

Wie een vakopleiding zoekt als allround dakdekker kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding dakdekker bitumen/kunststof of de opleiding allround dakdekker pannen/leien. Tijdens de opleiding allround dakdekker werk je doorgaans vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf, onder begeleiding van een leermeester, en zal je één dag in de week naar school gaan voor de theorieles. Gedurende de opleiding zal je op verschillende momenten praktijkexamens moeten afronden. De praktijkexamens worden in het werk afgenomen en worden beoordeeld door je leermeester en school. Naast de praktijkexamens worden er theoretische examens afgenomen op school. Naast de vakinhoudelijke vakken is er doorgaans aandacht voor de vakken Nederlands en wiskunde of rekenen.

Opleidingsduur en niveau allround dakdekker

De Mbo-opleiding tot allround dakdekker neemt doorgaans vier jaar in beslag en is een opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen allround dakdekker

Na de opleiding allround dakdekker kun je op het zelfde niveau nog kiezen voor de opleiding allround dakdekker pannen en leien. Ook bestaan er diverse andere opleiding op niveau vier, om bijvoorbeeld calculator of werkvoorbereider te worden. Het is niet mogelijk om met een Mbo-diploma niveau drie door te groeien tot een Hbo-opleiding. Met een Mbo-diploma niveau vier is het wel mogelijk om een gerichte Hbo-opleiding te volgen.

Vooropleiding allround dakdekker

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding allround dakdekker bitumen/kunststof verwachten de meeste scholen minimaal een Mbo-opleiding op niveau twee, zoals de opleiding tot dakdekker bitumen en kunststof of een andere opleiding binnen de bouw en infra op niveau twee.

Mijnzzp.nl