Betonreparateur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Betonreparateur?

Een betonreparateur is verantwoordelijk voor het uitvoeren van herstelwerkzaamheden aan betonconstructies. Als betonreparateur krijg je met verschillende werkzaamheden te maken, zoals het repareren van bruggen, het repareren van viaducten, of kan je bijvoorbeeld ingezet worden om een galerijvloer van een flatgebouw te repareren. Als betonreparateur voer je dus verschillende werkzaamheden uit die te maken hebben met het herstellen en onderhouden van betonnen elementen en betonnen constructies. Daarnaast kan een betonreparateur andere werkzaamheden uitvoeren, zoals het preventief controleren van beton. Eigenlijk kan een betonreparateur overal ingezet worden waar beton aanwezig is. Net zoals andere bouwmaterialen kan ook beton toe zijn aan onderhoud, dat uitgevoerd zal worden door een betonreparateur. Als beton niet goed onderhouden wordt kan er schade optreden aan gebouwen, bruggen en viaducten. Vooral oude gebouwen en constructies van beton kampen nogal eens met betonschade, waardoor het uitvoeren van onderhoud belangrijk is. De werkzaamheden van een betonreparateur zijn aan te merken als specialistische werkzaamheden, omdat het inspecteren en repareren van betonnen constructies alleen uitgevoerd kan worden door vaklieden die beschikken over de juiste kennis van de verschillende reparatietechnieken. Als betonreparateur is het daarnaast ook belangrijk dat je meetwerkzaamheden kan uitvoeren, om te kunnen bepalen of er sprake is van betonrot. Betonrot is niet in alle gevallen visueel zichtbaar. Deze meetresultaten worden ook bijgehouden om in de toekomst te kunnen bepalen of betonschade erger aan het worden is. Betonrot komt redelijk vaak voor en kan in sommige gevallen bouwconstructies ernstig verzwakken. Het is daarom zo belangrijk om schade aan betonnen constructies te verhelpen. In veel gevallen is betonrot zichtbaar door de aanwezigheid van roestplekken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Betonreparateur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Betonreparateur

Wat is het salaris en tarief van een Betonreparateur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Betonreparateur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Betonreparateur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Betonreparateur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Betonreparateur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl