Gevelbekleder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gevelbekleder?

Een gevelbekleder is een monteur die verantwoordelijk is voor het bekleden van gevels. Het beroep gevelbekleder bestaat over het algemeen uit het bekleden van bedrijfspanden en ander soort grote gebouwen. Dit betreft meestal industriële gebouwen die te vinden zijn op bedrijfstreinen. Op de meeste bedrijfsterreinen zijn hallen en loodsen te vinden die voor een groot deel zijn opgebouwd met gevelbekleding. Dit zijn vaak gebouwen die voorzien zijn van een laag metselwerk en dan overgaan in gevelbekleding van aluminium of staal. Deze gevelbekleding kan geïsoleerd of niet geïsoleerd toegepast worden. Ook daken van industriegebouwen kunnen op deze manier opgebouwd worden. Het plaatsen van dit soort gevelelementen wordt meestal uitgevoerd bij grote hallen, omdat het relatief gezien een goedkope manier van bouwen is. Daarnaast zijn fabriekshallen hierdoor snel te bouwen, omdat er gebruikgemaakt zal worden van gevelbekleding. Het is de taak van de gevelbekleder om de gevelbekleding netjes te monteren aan de constructie. Als gevelbekleder zal je in de meeste gevallen gebruikmaken van een schaarlift of andere soorten hoogwerkers. Een andere benaming voor gevelbekleder kan ook zijn gevelmonteur, omdat de werkzaamheden van een gevelbekleder veel weg hebben van montagewerkzaamheden. Naast het monteren van gevelbekleding kan een gevelbekleder ook verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van deur- en raamkozijnen en verantwoordelijk zijn voor het inmeten van gevelbekleding en constructiedelen. Het werken als gevelbekleder is niet moeilijk, echter is het wel belangrijk om op de persoonlijke veiligheid te letten. Dit heeft vooral te maken met afmeting van gevelpanelen en de windgevoeligheid tijdens het monteren. Vanzelfsprekend is het denkbaar dat een gevelbekleder ook inzetbaar is voor andere werkzaamheden als allround monteur. Dit kan natuurlijk verschillen per gevelbekleder.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gevelbekleder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Gevelbekleder

Wat is het salaris en tarief van een Gevelbekleder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gevelbekleder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Gevelbekleder zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Gevelbekleder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gevelbekleder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl