Opleiding tot Deurenafhanger

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingAllround Machinaal Houtbewerker (Mbo 3)
VooropleidingAllround Timmerman (Mbo 3)

Opleiding deurenafhanger

Er bestaan geen erkende Mbo-opleidingen binnen Nederland die specifiek gericht zijn op het leren afhangen van ramen en deuren. Het afhangen van ramen en deuren is een onderdeel van de Mbo-opleidingen aspirant timmerman en de Mbo-opleiding voortgezet timmerman. Het leren afhangen van ramen deuren op de juiste manier is iets waar redelijk veel ervaring voor nodig is. Tijdens de opleiding timmerman is hier dan ook redelijk veel aandacht voor. Tegenwoordig bestaan er wel handige hulpmiddelen die het afhangen van stompe deuren een stuk makkelijker maken dan dit eerder het geval was. Dat er geen specifieke opleidingen zijn laat niet weg dat er wel degelijk specifieke afhangbedrijven bedrijven bestaan, die in de meeste gevallen ervaren timmerlieden aannemen of nieuwe medewerkers intern zullen opleiden. Wie toch zoekt naar een passende opleiding zal dus uitkomen bij de Mbo-opleiding aspirant timmerman, die over het algemeen twee jaar in beslag zal nemen. Na de opleiding aspirant timmerman is er nog de vervolgopleiding voortgezet timmerman, die ook twee jaar in beslag zal nemen.

Opleidingsduur en niveau deurenafhanger

Er bestaan geen opleidingen voor het beroep deurenafhanger. De Mbo-opleiding aspirant timmerman duurt over het algemeen twee jaar en is een opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen deurenafhanger

Er bestaan geen opleidingen voor het beroep deurenafhanger. Na de Mbo-opleiding aspirant timmerman kan je nog kiezen voor de Mbo-opleiding voortgezet timmerman.

Vooropleiding deurenafhanger

De meeste bedrijven zullen minimaal een Vmbo-diploma verwachten of een Mbo-diploma gericht op de bouw. Het is niet ondenkbaar dat deurenbedrijven ook mensen aannemen zonder specifieke vooropleidingen en nieuwe medewerkers intern zullen opleiden.

Mijnzzp.nl