Opleiding tot Tegelzetter

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingTegelzetter (Mbo 2)
VervolgopleidingCalculator (Mbo 4)
VervolgopleidingWerkvoorbereider bouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround tegelzetter

De Mbo-opleiding allround tegelzetter stoomt je klaar voor een carrière als tegelzetter. Tijdens de opleiding leer je niet alleen badkamers of keukens betegelen, maar bijvoorbeeld ook zwembaden en het tegelen met bijzondere materialen, zoals natuurglas en keramische materialen. Tijdens de opleiding is er aandacht voor alle zettechnieken die je als tegelzetter tegen kan komen. Ook het zetten van wandtegels in de specie, zoals dit vroeger veel voorkwam, is nog steeds een belangrijk onderdeel van de opleiding. Over het algemeen zal je als tegelzetter tijdens de opleiding vier dagen in de week werken bij en één dag in de week naar school gaan voor de theorie. Gedurende de opleiding zullen er op verschillende momenten examens afgenomen worden, die samen het diploma vormen. Tijdens de praktijkexamens zal je onder toezicht staan van een leermeester, die doorgaans ook verantwoordelijk is voor de begeleiding van de praktijkexamens. Het is niet ongebruikelijk dat er tijdens de opleiding tegelzetter ook aandacht is voor metselen en stukadoren.

Opleidingsduur en niveau allround tegelzetter

De Mbo-opleiding tot allround tegelzetter neemt doorgaans twee jaar in beslag en is een opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen allround tegelzetter

Na de opleiding allround tegelzetter op niveau drie is het nog mogelijk om de opleiding kaderfunctionaris tegelzetbedrijf op niveau vier te volgen. De opleiding kaderfunctionaris tegelzetbedrijf duurt over het algemeen één jaar. Met de afgeronde opleiding kaderfunctionaris tegelzetbedrijf is het mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding.

Vooropleiding allround tegelzetter

De meeste scholen verwachten minimaal een Mbo-opleiding op niveau twee of een vmbo opleiding. Wanneer iemand niet over de juiste vooropleidingen beschikt is het doorgaans ook mogelijk om een intake gesprek te voeren.

Mijnzzp.nl