Behanger

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Behanger?

Een behanger is verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden die met behangen te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van oud behang, het repareren van wanden en het behangen van nieuw behang. Voordat een behanger gaat behangen zal hij of zij eerst alle oneffenheden in de muur verwijderden, omdat dit anders later zichtbaar zal zijn. Als wanden heel slecht zijn kan het nodig zijn dat er eerst een stukadoor komt, omdat een behanger doorgaans geen hele wanden kan repareren. De grote kunst van het behangen is dat het net moet lijken alsof er een grote print tegen de wand is geplaatst zonder dat er naden zichtbaar zijn. Daarnaast is het erg belangrijk dat alle afbeeldingen op het behang netjes in elkaar overlopen. Ook is het van belang dat er geen luchtbellen ontstaan achter het behang. Kleine luchtbellen zijn nog wel te verwijderen door er een gaatje in te prikken, maar bij grote luchtbellen is dit al lastiger. Een goede behanger is aan te merken als een, specialist omdat goed behangen nog niet zo makkelijk is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Behanger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Behanger

Welke opleiding is nodig om Behanger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Behanger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Behanger

Wat is het salaris en tarief van een Behanger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Behanger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Behanger zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl