Behanger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Behanger?

Een behanger is verantwoordelijk voor het aanbrengen van decoratief behang of ander materiaal op wanden. Daarnaast kan een behanger verantwoordelijk zijn voor bijkomende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van oud behang en aan het repareren van wanden. Voordat een behanger gaat behangen zal hij of zij eerst alle oneffenheden in de muur verwijderden, omdat dit anders later zichtbaar zal zijn. Als wanden in slechte conditie verkeren kan het nodig zijn dat er eerst een stukadoor komt, omdat een behanger meestal geen hele wanden zal repareren. De grote kunst van het behangen is dat het net moet lijken alsof er een grote print tegen de wand is geplaatst zonder dat er naden zichtbaar zijn. Daarnaast is het erg belangrijk dat alle afbeeldingen op het behang netjes in elkaar overlopen. Ook is het van belang dat er geen luchtbellen ontstaan achter het behang. Kleine luchtbellen zijn nog wel te verwijderen door er een gaatje in te prikken, maar bij grote luchtbellen is dit lastig. Een goede behanger is aan te merken als vakman, omdat goed behangen nog niet zo makkelijk is. Over het algemeen is het zo dat het beroep behanger gecombineerd zal worden met het beroep schilder, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn ook behangers werkzaam die alleen behang werkzaamheden uitvoeren. Het op een goede en vooral nette manier behangen is iets wat alleen aan te leren is door veel te oefenen. Als behanger zul je met verschillende behangsoorten te maken krijgen, die ook door middel van verschillende technieken aangebracht kunnen worden. Behang is er tegenwoordig in veel verschillende soorten, van goedkoop tot kostbaar. Overigens is het niet zo dat een behanger alleen te maken heeft met behang van papier. Het behangen kan ook gedaan worden met andere materialen en stoffen. In sommige situaties kan een behanger ook te maken hebben met plafonds die behangen moeten worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Behanger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Behanger

Welke opleiding is nodig om Behanger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Behanger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Behanger

Wat is het salaris en tarief van een Behanger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Behanger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Behanger zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Behanger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Behanger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl