Behanger

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Behanger?

Een behanger is een vakman die verantwoordelijk is voor diverse werkzaamheden die met behangen te maken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van oud behang, het eventueel repareren van wanden en aan het aanbrengen van nieuw behang. Voordat een behanger gaat behangen zal hij of zij eerst alle oneffenheden in de muur verwijderden, omdat dit anders later zichtbaar zal zijn. Als wanden in slechte conditie verkeren kan het nodig zijn dat er eerst een stukadoor komt, omdat een behanger over het algemeen geen hele wanden zal repareren. De grote kunst van het behangen is dat het net moet lijken alsof er een grote print tegen de wand is geplaatst zonder dat er naden zichtbaar zijn. Daarnaast is het erg belangrijk dat alle afbeeldingen op het behang netjes in elkaar overlopen. Ook is het van belang dat er geen luchtbellen ontstaan achter het behang. Kleine luchtbellen zijn nog wel te verwijderen door er een gaatje in te prikken, maar bij grote luchtbellen is dit lastiger. Een goede behanger is aan te merken als een specialist, omdat goed behangen nog niet zo makkelijk is. Over het algemeen is het zo dat het beroep behanger gecombineerd zal worden met het beroep schilder, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn ook behangers werkzaam die alleen behangwerkzaamheden uitvoeren. Het op een goede en vooral nette manier kunnen behangen is over het algemeen alleen aan te leren door veel te oefenen. Als behanger zul je met verschillende soorten behang te maken krijgen, die ook door middel van verschillende technieken aangebracht kunnen worden. Behang is er tegenwoordig in veel verschillende soorten, van goedkoop tot kostbaar behang.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Behanger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Behanger

Welke opleiding is nodig om Behanger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Behanger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Behanger

Wat is het salaris en tarief van een Behanger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Behanger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Behanger zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl