Opleiding tot Behanger

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingAllround schilder (Mbo 3)
VervolgopleidingSpecialist Decoratie en Restauratie (Mbo 4)
VervolgopleidingWerkvoorbereider bouw (Mbo 4)

Opleiding allround behanger

Er bestaan geen specifieke Mbo-opleidingen voor het beroep allround behanger. De meeste allround behangers hebben de opleiding gezel schilder doorlopen, waarin ook het leren behangen uitgebreid behandeld wordt. Het behangen is dan ook een onderdeel van het vak schilder. Dit laat niet weg dat er ook specifieke behangers actief zijn die verder geen schilderswerkzaamheden uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan interieurbedrijven, die voornamelijk bezig zijn met het inrichtingen van huizen en andere gebouwen. Ondanks dat er geen specifieke opleidingen bestaan voor het vak allround behanger is het netjes leren behangen iets wat veel aandacht en tijd zal vragen, omdat er veel verschillende soorten behangen bestaan die op verschillende ondergronden toegepast kunnen worden. Het leren netjes behangen is dan ook niet makkelijk en zal veel kennis en ervaring vragen.

Opleidingsduur en niveau allround behanger

Een allround behanger heeft over het algemeen de Mbo-opleiding gezel schilder doorlopen, die minimaal twee jaar in beslag zal nemen en een opleiding is op niveau drie. Er zijn natuurlijk ook veel cursussen te vinden voor mensen die willen leren behangen, die over het algemeen veel korter duren.

Vervolgopleidingen allround behanger

Er bestaan geen echte opleidingen voor het beroep allround behanger en dus ook geen echte vervolgopleidingen. Zoals eerder omschreven zal een allround behanger in de meeste gevallen een gezel schilder zijn. De opleiding gezel schilder is een Mbo-opleiding op niveau drie, waarna je kan doorgroeien tot een Mbo-opleiding niveau vier.

Vooropleiding allround behanger

Omdat er geen specifieke opleidingen bestaan voor het beroep allround behanger zijn mogelijke vooropleidingen verder niet van toepassing. Wanneer je aan de opleiding gezel schilder wil beginnen zullen de meeste vakopleidingen verwachten dat je de opleiding schilder niveau twee hebt doorlopen.

 

Mijnzzp.nl