Verkoopmedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verkoopmedewerker?

Een verkoopmedewerker is een winkelmedewerker, die voor verschillende winkels en bedrijven werkzaam kan zijn. Het beroep verkoopmedewerker kunnen we in het kort omschrijven als verkoopwerkzaamheden, waarbinnen ook het adviseren van klanten centraal staat. Wat een verkoopmedewerker precies verkoopt, is afhankelijk van de winkel waar de verkoopmedewerker werkzaam is. Binnen de detailhandel zijn goede verkoopmedewerkers onmisbaar, omdat verkoopmedewerkers voor een belangrijk deel bijdragen aan het bestaansrecht van winkels. Als verkoopmedewerker sta je over het algemeen niet alleen in de winkel, maar werk je met diverse andere medewerkers samen, zoals verkoopspecialisten, de assistent-filiaalmanager en de filiaalmanager. De inhoudelijke werkzaamheden van een verkoopmedewerker kunnen verschillen per werkgever, maar hebben in alle gevallen wel te maken met commerciële dienstverlening. Een verkoopmedewerker helpt klanten met vragen en geeft advies over producten. Ook het afrekenen en inpakken van goederen behoort meestal tot de taken van een verkoopmedewerker. Naast het zichtbaar aanwezig zijn in de winkel heeft de verkoopmedewerker meestal nog andere taken, zoals het verwerken van aangeleverde goederen in het magazijn of het klaarzetten van goederen, die geroutineerd moeten worden, omdat ze verouderd zijn. Daarnaast zul je de winkel op een nette manier bevoorraden, zodat klanten de aanwezige producten kunnen bekijken. Andere werkzaamheden kunnen zijn het wassen van de etalageruiten, het stofzuigen van de winkel of het klaarmaken van winkelpresentaties. Soms is de verkoopmedewerker ook verantwoordelijk voor het etaleren van de winkel, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat er professionele etaleurs bestaan die hierin gespecialiseerd zijn. Dit kan wel per werkgever verschillen, omdat enige creativiteit belangrijk is bij het etaleren van winkels.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verkoopmedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Verkoopmedewerker

Welke opleiding is nodig om Verkoopmedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verkoopmedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verkoopmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Verkoopmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verkoopmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verkoopmedewerker zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Verkoopmedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verkoopmedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl