Verkoopmedewerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Verkoopmedewerker?

Een verkoopmedewerker is een winkelmedewerker die verantwoordelijk kan zijn voor verschillende werkzaamheden, afhankelijk van het opleidingsniveau en de winkelervaring. Het beroep verkoopmedewerker kunnen we in het kort omschrijven als verkoopwerkzaamheden waarbinnen ook het adviseren van klanten centraal staat. Wat een verkoopmedewerker precies verkoopt is afhankelijk van de soort winkel waar de verkoopmedewerker werkzaam is. Wat in alle gevallen belangrijk is als verkoopmedewerker is het helpen en adviseren van de klanten op een correcte manier. Binnen de detailhandel zijn goede verkoopmedewerkers onmisbaar. Goede verkoopmedewerkers dragen voor een belangrijk deel bij aan het bestaansrecht van een winkel. Als verkoopmedewerker sta je over het algemeen niet alleen in de winkel maar werk je met diverse andere medewerkers samen, zoals verkoopspecialisten, de assistent filiaalmanager en de filiaalmanager zelf, als deze aanwezig is. De inhoudelijke werkzaamheden als verkoopmedewerker kunnen verschillen per werkgever, maar de werkzaamheden hebben in alle gevallen wel te maken met commerciële dienstverlening. Het beroep verkoopmedewerker moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een verkoopmedewerker werkzaam kan zijn in uiteenlopende soorten winkels en op verschillende manieren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verkoopmedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Verkoopmedewerker

Welke opleiding is nodig om Verkoopmedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verkoopmedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verkoopmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Verkoopmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verkoopmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verkoopmedewerker zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl