Opleiding tot Verkoopmedewerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingVerkoopspecialist (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding verkoper detailhandel

Als aanstaande professioneel verkoopmedewerker kan je het beste kiezen voor de Mbo-opleiding verkoper detailhandel, wat gezien moet worden als de basisopleiding binnen de detailhandel. Tijdens deze opleiding leer je onder andere het ontvangen van klanten, het voeren van verkoopgesprekken, het afhandelen verkopen, het verwerken van ontvangen goederen en algemene winkelwerkzaamheden zoals het schoonhouden van de winkel. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf, onder toezicht van de filiaalmanager, en ga je één dag in de week naar school voor de theorieles. De theorielessen op school zijn gericht op economie, wiskunde en vreemde talen zoals Engels. Tijdens deze opleiding leer je diverse taken zelfstandig uit te voeren, maar sta je wel onder toezicht van de eerste verkoopspecialist of de filiaalmanager.

Opleidingsduur en niveau verkoper detailhandel

De Mbo-opleiding verkoper detailhandel zal over het algemeen twee jaar in beslag nemen maar is ook sneller af te ronden wanneer je over de juiste vooropleidingen beschikt. De Mbo-opleiding verkoper detailhandel is een opleiding op Mbo-niveau twee.

Vervolgopleidingen verkoper detailhandel

Na het afronden van de Mbo-opleiding verkoper detailhandel op niveau twee is het automatisch mogelijk om door te groeien tot de Mbo-opleiding verkoopspecialist op niveau drie. De opleiding verkoopspecialist geeft meer verantwoordelijkheden binnen de winkel en gaat dieper in op de bedrijfsvoering van een winkel/organisatie.

Vooropleiding verkoper detailhandel

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-opleiding of een Mbo-diploma niveau één voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding verkoper detailhandel niveau twee. De meeste scholen houden eerst een intakegesprek om te bekijken of een opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl