Opleiding tot Verkoopspecialist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingVerkoper Detailhandel (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingFiliaalmanager (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding verkoopspecialist

De Mbo-opleiding verkoopspecialist is een bredere opleiding dan de Mbo-opleiding verkoper detailhandel, en moet gezien worden als de Mbo-opleiding tot eerste verkoper, die behoort tot de sector detailhandel & groothandel. Tijdens de opleiding is er onder meer veel aandacht voor het begeleiden van collega's bij verkoopactiviteiten, het voeren van verkoop- en adviesgesprekken, het aannemen en afhandelen van klachten en het analyseren van verkoopcijfers. Daarnaast is het niet ongebruikelijk dat een verkoopspecialist ook regelmatig met de filiaalmanager zal overleggen en zelfs bij vergaderingen betrokken is. Gedurende deze praktijkgerichte opleiding zal je vier dagen in de week werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf, onder toezicht van een leermeester en stagebegeleider, en zal je één dag in de week op school doorbrengen voor de theorielessen.

Opleidingsduur en niveau verkoopspecialist

De Mbo-opleiding verkoopspecialist zal over het algemeen twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen verkoopspecialist

Na het afronden van de Mbo-opleiding verkoopspecialist op niveau drie is het automatisch mogelijk om door te groeien tot de Mbo-opleiding filiaalmanager op niveau vier. Na het afronden van de Mbo-opleiding filiaalmanager is ook mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding. Het is alleen mogelijk om door te groeien tot een Hbo-opleiding wanneer je minimaal over een Mbo-niveau vier opleiding beschikt.

Vooropleiding verkoopspecialist

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma en een afgeronde Mbo-diploma verkoper detailhandel voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding verkoopspecialist niveau drie. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn en of de opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl