Verkoopspecialist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Verkoopspecialist?

Een verkoopspecialist is een allround winkelmedewerker die over de nodige kennis en ervaring beschikt over winkelvaardigheden. Dit heeft niet alleen betrekking op het kunnen adviseren van klanten. Het heeft ook betrekking op andere belangrijke zaken, zoals de juiste commerciële instelling en productkennis. Productkennis heeft weer betrekking op het gehele assortiment van de winkel. Om hier goed van op de hoogte te zijn en blijven zal de verkoopspecialist trends volgen en als het nodig is beurzen bezoeken. Het geven van advies aan klanten moet voor een verkoopspecialist geen enkel probleem zijn. Buiten de kennis van producten weet de verkoopspecialist ook hoe de producten het beste getoond kunnen worden in de winkel. Ook kan de verkoopspecialist nieuwe verkoopmedewerkers leren om op de juiste manier verkoopgesprekken te voeren. De verkoopspecialist heeft vaak een filiaalmanager boven zich staan, die de eindverantwoordelijke is van de winkel. Het zelfstandig kunnen werken en het hebben van eigen inzicht is erg belangrijk binnen dit beroep. Als verkoopspecialist kan je werkzaam zijn voor verschillende winkels, waardoor de inhoudelijke werkzaamheden van een verkoopspecialist per werkgever kunnen verschillen. In alle gevallen hebben de werkzaamheden van een verkoopspecialist wel te maken met verkoopwerkzaamheden en het op de juiste manier adviseren van klanten. Het is niet ondenkbaar dat een verkoopspecialist ook over andere verantwoordelijkheden zal beschikken, maar dit kan per verkoopspecialist en werkgever verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verkoopspecialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Verkoopspecialist

Welke opleiding is nodig om Verkoopspecialist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verkoopspecialist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verkoopspecialist

Wat is het salaris en tarief van een Verkoopspecialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verkoopspecialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verkoopspecialist zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl