Verkoopspecialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verkoopspecialist?

Een verkoopspecialist is een allround winkelmedewerker, die over meer verantwoordelijkheden beschikt dan gewone verkoopmedewerkers. Het beroep verkoopspecialist heeft dan ook betrekking op verkoopmedewerkers die over een aanvullende opleiding beschikken binnen de detailhandel. Een verkoopspecialist moet aangemerkt worden als ervaren en allround winkelmedewerker. Als verkoopspecialist is het belangrijk dat je over een commerciële instelling beschikt, echter ben je niet alleen verantwoordelijk voor algemene verkoopwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld ook aan het inwerken en trainen van nieuwe verkoopmedewerkers. Ook moet een verkoopspecialist beschikken over allround productkennis. Dit houdt in dat een verkoopspecialist beurzen zal bezoeken en de laatste trends zal volgen. Het geven van allround productadvies aan klanten mag voor een verkoopspecialist geen probleem zijn. Buiten de kennis van producten weet de verkoopspecialist ook hoe de producten het beste gepresenteerd kunnen worden in de winkel. Verkoopspecialisten zijn ook vaak werkzaam als assistent-filiaalmanager. Dit houdt in dat een verkoopspecialist ook verantwoordelijk is voor het aansturen van de andere verkoopmedewerkers als de filiaalmanager niet aanwezig is. Het zelfstandig kunnen werken en het hebben van inzicht is dan ook belangrijk als verkoopspecialist. Als verkoopspecialist kan je werkzaam zijn voor verschillende winkels, waardoor de inhoudelijke werkzaamheden per werkgever kunnen verschillen. In alle gevallen hebben de werkzaamheden te maken met verkoopwerkzaamheden, het adviseren van klanten en het aansturen van andere winkelmedewerkers. Het is denkbaar dat een verkoopspecialist ook over andere verantwoordelijkheden zal beschikken, maar dit kan per verkoopspecialist en werkgever verschillen. Denk bijvoorbeeld ook aan het analyseren van verkoopcijfers en aan het uitwerken van mogelijkheden om de omzet te verhogen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verkoopspecialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Verkoopspecialist

Welke opleiding is nodig om Verkoopspecialist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verkoopspecialist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verkoopspecialist

Wat is het salaris en tarief van een Verkoopspecialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verkoopspecialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verkoopspecialist zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Verkoopspecialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verkoopspecialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl