Opleiding tot Bouwopruimer

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VervolgopleidingAssistent Bouw en Infra (Mbo 1)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding bouwopruimer

Er bestaan geen Mbo-opleidingen voor het beroep bouwopruimer. Het opruimen van de bouwlocatie moet dan ook gezien worden als ongeschoolde arbeid. Dit laat natuurlijk niet weg dat ook een bouwopruimer een korte cursus moet volgen, zoals de Vca-cursus. Daarnaast kan een bouwopruimer zeker een gerichte basisopleiding binnen de bouwsector volgen, zoals de Mbo-opleiding assistent bouw en infra op niveau één. Echter zullen de meeste bouwopruimers geen vakopleidingen gevolgd hebben. Een bouwopruimer komt in de meeste gevallen alleen voor bij de grote bouwlocaties en niet bij lokale kleinere aannemers.

Opleidingsduur en niveau bouwopruimer

Zoals eerder omschreven bestaan er geen opleidingen voor het beroep bouwopruimer. Wel zal de bouwopruimer in de meeste gevallen verplicht zijn om een Vca-cursus te volgen. Er bestaan verschillende soorten Vca-diploma's, gericht op verschillende vakgebieden. Over het algemeen zal de cursus één tot twee dagen in beslag nemen.

Vervolgopleidingen bouwopruimer

Er zijn geen echte vervolgopleidingen voor het beroep bouwopruimer, omdat er ook geen basisopleiding voor bestaat. Zoals eerder omschreven bestaat er wel een Mbo-diploma assistent bouw en infra die gezien kan worden als de basisopleiding binnen de bouwsector.

Vooropleiding bouwopruimer

Er worden over het algemeen geen vooropleidingen verwacht voor het beroep bouwopruimer. Wel is het denkbaar dat een werkgever minimaal een Vmbo-diploma verwacht.

Mijnzzp.nl