Sloper

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Sloper?

Een sloper is een vakman die zich gespecialiseerd heeft in het uitvoeren van sloopwerkzaamheden. Een sloper kan verantwoordelijk zijn voor het slopen van complete gebouwen of is verantwoordelijk voor het slopen van bepaalde onderdelen van gebouwen. Als een sloper alleen verantwoordelijk is voor het slopen van bepaalde onderdelen van gebouwen zal dit in meeste gevallen betrekking hebben op renovatiewerkzaamheden. In dat geval is het een aannemer die een sloopbedrijf zal inschakelen om bepaalde sloopwerkzaamheden uit te voeren. Ook kan een sloper ingeroepen worden als een gebouw brand- of water schade heeft opgelopen. In dat geval is een sloper verantwoordelijk voor het verwijderen van alle aangetaste delen van het betreffende gebouw. Bij grote gebouwen komt het steeds vaker voor dat de verschillende materialen gescheiden afgevoerd worden. In dat geval is een sloper ook verantwoordelijk voor het netjes gescheiden opslaan van al het afval. Dit doet men over het algemeen omdat de meeste oude bouwmaterialen te verkopen zijn. Koper, ijzer en lood zijn bijvoorbeeld prima los te verkopen. Bij oude gebouwen met houten constructies komt het nogal eens voor dat er grote lange balken verwerkt zijn. Deze balken zijn over het algemeen ook prima te verkopen. Het beroep sloper moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat het slopen van een oude badkamer bijvoorbeeld niet zomaar vergeleken kan worden met het slopen van een compleet gebouw. Afhankelijk van de soort sloopwerkzaamheden kan een sloper ook gebruik maken van moderne sloopmachines, die de sloopwerkzaamheden vergemakkelijken. Afhankelijk van de soort sloopwerkzaamheden is het beroep sloper aan te merken als een redelijk zwaar beroep, waarbinnen ook veiligheid een belangrijke rol speelt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Sloper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Sloper

Welke opleiding is nodig om Sloper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Sloper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Sloper

Wat is het salaris en tarief van een Sloper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sloper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Sloper zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl