Opleiding tot Sloper

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VervolgopleidingAssistent Bouw en Infra (Mbo 1)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding allround sloper

Er bestaan geen echte Mbo-opleidingen voor het beroep sloper. Wel bestaan er Mbo-opleidingen machinist sloopwerken, die je klaarstomen voor een carrière op bijvoorbeeld een sloopmachine of sloopkraan. Een machinist sloopwerken is over het algemeen werkzaam voor een loonbedrijf of verhuurbedrijf. Wel zijn er voor het beroep sloper door het hele land veiligheidscursussen te vinden, zodat nieuwe slopers leren hoe ze veilig kunnen slopen. Ook is er veel aandacht voor het eventueel kunnen herkennen van gevaarlijke materialen zoals asbest. Daarnaast zal er tijdens de cursus aandacht zijn voor het veilig afzetten van de omgeving en het demonteren van staalconstructies.

Opleidingsduur en niveau allround sloper

Voor het beroep sloper bestaan er geen erkende Mbo-opleidingen. Wel bestaat er een Mbo-opleiding niveau drie machinist sloopwerken van ongeveer twee tot vier jaar. Het slopen is overigens niet heel moeilijk maar vraagt wel een gezond verstand en inzicht. Daarnaast kan het werk als sloper fysiek nogal eens zwaar zijn.

Vervolgopleidingen allround sloper

Wanneer een sloper door wil groeien binnen zijn carrière is de Mbo-opleidingen machinist sloopwerken niveau drie zeker een aanrader. De meeste sloopbedrijven kennen ook nog de functie voorman sloper, dat weer één stapje hoger is dan het beroep sloper.

Vooropleiding allround sloper

Voor het beroep allround sloper worden over het algemeen geen eisen qua vooropleiding verwacht. Er bestaan dan ook geen erkende opleidingen voor het beroep sloper. Wel kan een aantoonbare veiligheidscursus of het VCA certificaat helpen bij het vinden van werk als sloper.

Mijnzzp.nl