Opleiding tot Opperman

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VervolgopleidingAssistent Bouw en Infra (Mbo 1)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Opleiding opperman

Er bestaan geen opleidingen voor het beroep opperman in de bouw. Wel bestaat er een Mbo-opleiding opperman bestrating, dat de vooropleiding is voor de opleiding allround stratenmaker. Een opperman werkzaam in de bouw is meestal de hulp van een metselploeg en heeft verder geen specifieke opleiding genoten. Wel is het tegenwoordig in de meeste gevallen verplicht om over het VCA certificaat te beschikken als werknemer in de bouw. Het VCA certificaat is verplicht op werklocaties met een verhoogd risico op arbeidsongevallen, zoals een bouwlocatie kan zijn. Het VCA certificaat moet gezien worden als een persoonlijk veiligheidspaspoort van de werknemers in de bouwsector. Naast het VCA certificaat zijn er verder geen opleidingen beschikbaar voor een opperman in de bouwsector.

Opleidingsduur en niveau opperman

Het beroep opperman kent verder geen opleidingen en moet gezien worden als ongeschoolde arbeid. Wel is het tegenwoordig in de meeste gevallen verplicht om over een VCA certificaat te beschikken. Het werken als opperman is overigens fysiek redelijk zwaar te noemen en het werktempo kan nogal eens hoog liggen.

Vervolgopleidingen opperman

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen voor het beroep opperman omdat het beroep opperman ongeschoolde arbeid is. Wie toch zoekt naar een geschikte Mbo-opleiding kan kiezen voor de Mbo-opleiding assistent bouw en infra op niveau één. De opleiding bouw en infra duurt over het algemeen één jaar.

Vooropleiding opperman

Er zijn geen specifieke vooropleidingen voor het beroep opperman en die worden in de meeste gevallen ook niet verwacht, omdat het werken als opperman ongeschoolde arbeid is.

Mijnzzp.nl