Boomverzorger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Boomverzorger?

Een boomverzorger is iemand die zich gespecialiseerd heeft in boomverzorging. Denk hierbij aan het snoeien van bomen, het uitvoeren van boomveiligheidscontroles en aan het voorkomen of bestrijden van mogelijke ziekten en plagen. Boomverzorging is een specialisatie die niet standaard toebehoort tot de werkzaamheden van een hovenier. Een boom kan op een bepaald moment behoefte hebben aan extra verzorging om verschillende redenen, zoals een ziekte, of omdat de boom niet goed groeit. Voor al deze specifieke problemen is het dus mogelijk om een specialist in te huren, namelijk de boomverzorger. De boomverzorger zal dan ook met een plan van aanpak komen na inspectie om de boom gezond te maken of om deze gezond te houden. Zo kan de boomverzorger een bodemonderzoek uitvoeren om er achter te komen waar de boom een tekort aan heeft. Andere werkzaamheden kunnen zijn het snoeien van bomen of bijvoorbeeld het plaatsen van bliksemafleiders in bomen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een boomverzorger het beste omschrijven als het uitvoeren van verschillende werkzaamheden om de vitaliteit van bomen te kunnen bewaren. Tegenwoordig bestaat er een speciale Mbo-opleiding tot boomverzorger, omdat de werkzaamheden van een boomverzorger zo specialistisch zijn. De werkzaamheden van een boomverzorger hebben raakvlakken met de werkzaamheden van een bosbouwer, maar ze zijn niet helemaal vergelijkbaar, omdat je als bosbouwer juist in het bos of ander natuurgebied werkzaam bent. Als boomverzorger kan je overal werkzaam, zijn, zoals binnen gemeentes of in de achtertuin van particulieren. Een ander belangrijk verschil is dat je als boomverzorger regelmatig gebruik zal maken van hoogwerkers om bijvoorbeeld bomen te snoeien. Daarnaast kan het als boomverzorger voorkomen dat je ingeschakeld wordt om bomen te verplaatsen of te verplanten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Boomverzorger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Boomverzorger

Welke opleiding is nodig om Boomverzorger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Boomverzorger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Boomverzorger

Wat is het salaris en tarief van een Boomverzorger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Boomverzorger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Boomverzorger zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Boomverzorger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Boomverzorger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl