Tuinarchitect

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Tuinarchitect?

Een tuinarchitect is gespecialiseerd in tuin- en landschapsinrichtingen. Het beroep tuinarchitect is in Nederland een beschermde titel die niet iedereen zomaar mag gebruiken. Om de titel te mogen voeren in Nederland is het verplicht om ingeschreven te staan in het zogenaamde architectenregister. Het beroep tuinarchitect kent dezelfde bescherming als de beroepen architect en landschapsarchitect. Voor het beroep tuinarchitect bestaan opleidingsmogelijkheden op Hbo-niveau en op universitair niveau. Wie zich wil inschrijven als tuinarchitect bij het architectenregister moet zich wel goed laten voorlichten over mogelijke opleidingen, omdat je alleen toegelaten zal worden met de juiste opleiding. Als tuinarchitect ontwerp je groene ruimtes, die bijvoorbeeld onderdeel uitmaken van een architectonisch ontwerp bedacht door een architect. Een tuinarchitect zal zich over het algemeen niet alleen met tuinen bezighouden maar ook met parken en andere groenvoorzieningen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Tuinarchitect

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Tuinarchitect

Welke opleiding is nodig om Tuinarchitect te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Tuinarchitect? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Tuinarchitect

Wat is het salaris en tarief van een Tuinarchitect? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Tuinarchitect in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Tuinarchitect zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl