Agrarisch medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Agrarisch medewerker?

Een agrarisch medewerker is iemand die voor een boerenbedrijf werkzaam is binnen de agrarische sector. Een ander woord voor agrarisch kan ook zijn agricultuur of landbouw. Als agrarisch medewerker kan je werkzaam zijn voor verschillende soorten bedrijven binnen de agrarische sector, zoals op een boerderij, maar kan je ook werkzaam zijn in de tuinbouw. Over het algemeen zal een agrarisch medewerker veel op het land werken om bijvoorbeeld een boer te ondersteunen tijdens zijn werkzaamheden. De werkzaamheden kunnen verschillen van ploegen, zaaien, maaien, oogsten en melken tot het uitmesten van de stallen. Meestal zijn de specifieke werkzaamheden van een agrarisch medewerker seizoensgebonden. Als agrarisch medewerker kan je dus verschillende beroepen uitoefenen bij verschillende soorten bedrijven binnen de agrarische sector. Een opleiding volgen tot agrarisch medewerker kan in Nederland bij het agrarische opleidingscentrum (AOC). Dit opleidingsinstituut is opgericht in de jaren negentig na een fusie van de lagere agrarische scholen. Tijdens deze opleiding zal de agrarisch medewerker veel lesstof krijgen met betrekking tot dieren, planten, milieu en voedsel. Een agrarisch medewerker is bij voorkeur iemand, die geen negen-tot-vijfmentaliteit heeft en het dus niet erg vindt om onregelmatig te werken. De verantwoordelijkheid waarmee een agrarisch medewerker te maken krijgt, is over het algemeen groot te noemen. Ook het doen van zwaar en smerig werk mag als agrarisch medewerker geen probleem zijn. Het beroep agrarisch medewerker is een mooi beroep, maar is ook een beroep dat bij je moet passen. Zoals eerder omschreven moet het beroep agrarisch medewerker vrij algemeen gezien worden, omdat er veel verschillende beroepen zijn binnen de agrarische sector. Het is niet zo dat een agrarisch medewerker alleen werkzaam kan zijn op een boerderij.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Agrarisch medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Agrarisch medewerker

Welke opleiding is nodig om Agrarisch medewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Agrarisch medewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Agrarisch medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Agrarisch medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Agrarisch medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Agrarisch medewerker zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Agrarisch medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Agrarisch medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl