Greenkeeper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Greenkeeper?

Een greenkeeper is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met golf te maken hebben. Het is de greenkeeper die er verantwoordelijk voor is dat golfers van een optimaal onderhouden golfbaan gebruik kunnen maken. Naast de golfbaan is een greenkeeper meestal ook verantwoordelijk voor het onderhouden van andere terreinen op de golfclub. De werkzaamheden van een greenkeeper bestaan over het algemeen uit het bladblazen, het verwijderen van takken, snoeiwerkzaamheden, het gras maaien, het aanharken van de golf bunkers, het verplaatsen van de vlaggen en het aanmaken van nieuwe golf holes (putjes) zodat het gras kan herstellen op de oude locatie van de vlag. Als een greenkeeper in dienst is van een golfclub kan deze werkzaamheden uitvoeren zoals het algemene onderhoudswerkzaamheden en het houthakken in de winter. Een greenkeeper wordt ook geacht een goede gastheer te zijn en verstand te hebben van de regels met betrekking tot de sport golf. Zonder een goede greenkeeper op de golfbaan is de sport onmogelijk om te beoefenen. Een greenkeeper is dan ook dagelijks te vinden op een golfbaan om de verschillende banen in topconditie te houden. Een golfbaan kan wel tot vier of vijf keer per week in het seizoen gemaaid worden door de greenkeeper. Buiten het maaien voert de greenkeeper ook andere werkzaamheden uit, zoals het bezanden van het gras en het verticaal maaien van het gras. Ook in de winter zal de greenkeeper te vinden zijn op de banen om onderhoud uit te voeren zoals het verwijderen van sneeuw. Het is denkbaar dat een greenkeeper ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden. Een greenkeeper kan daarom wellicht ook aangemerkt worden als hovenier en/of als tuinman. Dit kan natuurlijk wel per greenkeeper verschillen. Als greenkeeper heb je in alle gevallen te maken met verantwoordelijke werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Greenkeeper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Greenkeeper

Welke opleiding is nodig om Greenkeeper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Greenkeeper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Greenkeeper

Wat is het salaris en tarief van een Greenkeeper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Greenkeeper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Greenkeeper zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Greenkeeper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Greenkeeper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl