Opleiding tot Loonwerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingMedewerker Gemechaniseerd Loonbedrijf
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingManager Gemechaniseerd Loonbedrijf
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding loonwerker

Wie als aanstaande loonwerker een passende opleiding zoekt zal al snel uitkomen bij de Mbo-opleiding vakbekwaam medewerker gemechaniseerd loonwerk, die verschillende niveaus kent. Een andere mogelijk passende opleiding kan de Mbo-opleiding akkerbouw zijn, die veel weg heeft van de Mbo-opleiding loonwerk. De Mbo-opleiding loonwerk is meer gericht op de inhuur van loonwerkers en het gebruik van moderne machines. Tijdens deze opleiding wordt je allround opgeleid voor zowel agrarisch loonwerk als cultuurtechnisch loonwerk. De Mbo-opleiding vakbekwaam medewerker gemechaniseerd loonwerk heeft dus niet alleen met landbouwactiviteiten te maken maar kan ook met infrastructuur te maken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan graafwerkzaamheden voor een nieuwe snelweg, het uitgraven van bouwputten en andere werkzaamheden met een mobiele kraan. Als loonwerker kan je dan ook voor verschillende bedrijven werkzaam zijn zoals aannemers, boeren en particulieren. De Mbo-opleiding vakbekwaam medewerker gemechaniseerd loonwerk moet gezien worden als een brede opleiding, omdat je in verschillende branches kan komen te werken als loonwerker. Het op een goede manier om kunnen gaan met zware machines staat natuurlijk centraal tijdens de opleiding, net als het kunnen onderhouden van de machines. Ook zal er uitgebreid aandacht zijn voor bodemkennis en planten tijdens de opleiding. Tijdens de Mbo-opleiding vakbekwaam medewerker gemechaniseerd loonwerk zal je diverse praktijkexamens moeten afleggen, gedurende de stageperiode bij erkende leerbedrijven. Deze praktijkexamens zullen worden afgenomen en beoordeeld door je leermeester en stagebegeleider van school. Alle losse praktijkexamens zullen samen met de theorie examens het uiteindelijke diploma loonwerker vormen.

Opleidingsduur en niveau loonwerker

De Mbo-opleiding vakbekwaam medewerker gemechaniseerd loonwerk zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen loonwerker

Na het afronden van de Mbo-opleiding vakbekwaam medewerker gemechaniseerd loonwerk niveau drie is het nog mogelijk om door te leren voor de meer gespecialiseerde Mbo-opleiding manager gemechaniseerd loonbedrijf niveau vier. De Mbo-opleiding manager gemechaniseerd loonbedrijf is een bredere opleiding dan de Mbo-opleiding vakbekwaam medewerker gemechaniseerd loonwerk, en zal ook meer verantwoordelijkheden geven. Na het afronden van de Mbo-opleiding manager gemechaniseerd loonbedrijf niveau vier is het nog mogelijk om door te leren voor een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding tuinbouw en akkerbouw. Het is alleen mogelijk om door te groeien tot een Hbo-opleiding wanneer je beschikt over een Mbo-diploma niveau vier.

Vooropleiding loonwerker

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding vakbekwaam medewerker gemechaniseerd loonwerk niveau drie. Overigens bestaat er ook nog een niveau twee opleiding als loonwerker, namelijk de Mbo-opleiding medewerker gemechaniseerd loonbedrijf. De Mbo-opleiding medewerker gemechaniseerd loonbedrijf is een passende vooropleiding, omdat tijdens deze opleiding alle basisvaardigheden aan bod zullen komen.

Mijnzzp.nl