Vrachtwagenchauffeur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Vrachtwagenchauffeur?

Een vrachtwagenchauffeur is in de meeste gevallen een beroepschauffeur die beroepsmatig een vrachtwagen bestuurt. Vrachtwagenchauffeur is een baan waar veel mensen van kleins af aan al van dromen, omdat het beroep een grote aantrekkingskracht heeft op mensen. Daarnaast geeft het beroep vrachtwagenchauffeur relatief gezien veel vrijheid, omdat een vrachtwagenchauffeur zelfstandig onderweg is. Het gevoel onderweg te zijn en te genieten van de omgeving zijn dan ook grote pluspunten van het vak. Een van de vaak genoemde minpunten van dit vak zijn de lange dagen. Vooral internationale vrachtwagenchauffeurs komen over het algemeen doordeweeks weinig tot niet thuis, omdat de werkzaamheden dit niet toestaan. De meeste vrachtwagenchauffeurs kiezen er dan ook vroeg of laat liever voor om alleen nog in het binnenland te rijden, zodat ze meer thuis kunnen zijn. Als een internationale vrachtwagenchauffeur voor zijn werk moet overnachten doet hij of zij dat in de cabine. Het beroep vrachtwagenchauffeur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een vrachtwagenchauffeur voor verschillende soorten transportbedrijven werkzaam kan zijn waardoor ook de werkzaamheden als vrachtwagenchauffeur kunnen verschillen per bedrijf. Afhankelijk van de soort werkzaamheden kan het ook zo zijn dat een vrachtwagenchauffeur over specifieke opleidingen moet beschikken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Vrachtwagenchauffeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Vrachtwagenchauffeur

Welke opleiding is nodig om Vrachtwagenchauffeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Vrachtwagenchauffeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Vrachtwagenchauffeur

Wat is het salaris en tarief van een Vrachtwagenchauffeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Vrachtwagenchauffeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Vrachtwagenchauffeur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl