Vrachtwagenchauffeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Vrachtwagenchauffeur?

Een vrachtwagenchauffeur is een bestuurder van een vrachtwagen en zal in de meeste gevallen aangemerkt moeten worden als beroepschauffeur. Het beroep vrachtwagenchauffeur is een populair beroep dat een grote aantrekkingskracht heeft op mensen. Dit komt vooral door het gevoel van vrijheid, omdat vrachtwagenchauffeurs veel onderweg zijn. Het onderweg zijn en het genieten van de omgeving zijn dan grote pluspunten van het chauffeursvak. Een van de minpunten van het chauffeursvak zijn de lange werkdagen. Vooral internationale vrachtwagenchauffeurs hebben te maken met lange werkdagen en zijn doordeweeks weinig tot niet thuis. Dit is ook meteen een van de belangrijkste redenen dat veel internationale vrachtwagenchauffeurs er vroeg of laat voor kiezen om alleen nationaal werkzaam te zijn. Als een internationale vrachtwagenchauffeur voor zijn werk moet overnachten doet hij of zij dat in de vrachtwagencabine. Om als beroepschauffeur werkzaam te mogen zijn zal een vrachtwagenchauffeur moeten beschikken over het rijbewijs C en het chauffeursdiploma. Door het behalen van het chauffeursdiploma krijgt een vrachtwagenchauffeur de vermelding code 95 op het rijbewijs. Hiermee kan een vrachtwagenchauffeur aantonen dat hij of zij beschikt over het chauffeursdiploma. Als vrachtwagenchauffeur is het verplicht dat je elke vijf jaar op herhaling gaat om het chauffeursdiploma te behouden en zal je een medische verklaring moeten overleggen. Daarnaast is het zo dat de meeste vrachtwagenchauffeurs over het rijbewijs E moeten beschikken. Hiermee mag een vrachtwagenchauffeur een trailer trekken. Het zijn vooral de internationale vrachtwagenchauffeurs die bijna in alle gevallen moeten beschikken over het rijbewijs voor de trailer. Als vrachtwagenchauffeur is het belangrijk dat je beschikt over een professionele beroepshouding. Dit heeft vooral betrekking op het veilig rijden, de verkeersregels en wet- en regelgeving. Ook technisch inzicht is belangrijk als vrachtwagenchauffeur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Vrachtwagenchauffeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Vrachtwagenchauffeur

Welke opleiding is nodig om Vrachtwagenchauffeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Vrachtwagenchauffeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Vrachtwagenchauffeur

Wat is het salaris en tarief van een Vrachtwagenchauffeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Vrachtwagenchauffeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Vrachtwagenchauffeur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Vrachtwagenchauffeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Vrachtwagenchauffeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl