Kraanmachinist (bouw)

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kraanmachinist (bouw)?

Een kraanmachinist in de branche bouw kan werkzaam zijn op diverse machines. Welke machines dit zijn is vaak van de bouw afhankelijk. Er zijn niet veel bouwbedrijven die zelf een kraanmachinist in dienst hebben. De kraanmachinist werkt vaak zelfstandig of voor een loonbedrijf. De kraanmachinist moet over de juiste papieren beschikken om een machine te mogen bedienen. Het hijsen van materialen op een bouwplaats is dan ook een zeer verantwoordelijke baan. Vaak heeft de kraanmachinist op de grond hulp van een collega die in contact staat met de kraanmachinist door middel van een walkietalkie. Op deze manier heeft de kraanmachinist extra ogen die hem kunnen helpen om zijn werk veilig te kunnen uitvoeren. De collega op de grond ziet er ook op toe dat de te vervoeren materialen goed in de takels komen te hangen. Dit is erg belangrijk omdat de lading anders geheel of gedeeltelijk kan vallen met alle gevolgen van dien. Ook kan het zijn dat een kraanmachinist niet alles kan zien van uit zijn kraan.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kraanmachinist (bouw)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kraanmachinist (bouw)

Welke opleiding is nodig om Kraanmachinist (bouw) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kraanmachinist (bouw)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kraanmachinist (bouw)

Wat is het salaris en tarief van een Kraanmachinist (bouw)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kraanmachinist (bouw) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Kraanmachinist (bouw) zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl