Team Mijnzzp

Vrachtwagens

Algemene informatie over de transport en logistiek

Binnen de transport en logistiek zijn ongeveer 700.000 mensen werkzaam in uiteenlopende beroepen en functies zoals schippers, vrachtwagenchauffeurs, buschauffeurs, magazijnmedewerkers, heftruckchauffeurs, piloten en machinisten. De transport en logistiek sector kent zeer veel bedrijven waaronder ook veel kleine bedrijven. Meer dan de helft van alle bedrijven binnen de transport en logistiek zijn eenmanszaken. Er zijn binnen de transport en logistiek inmiddels heel veel rijders werkzaam als zzp'er als koerier of als vrachtwagenchauffeur. Ook zijn er binnen de branche zeer veel zelfstandige schippers actief. Binnen Nederland zijn er ongeveer 100.000 geregistreerde vrachtwagens en andere zware voertuigen.

Carrièremogelijkheden binnen de transport en logistiek

De carrièremogelijkheden binnen de transport en logistiek zijn sterk afhankelijk van je eigen competenties en opleiding. Binnen de transport en logistiek kan je werkzaam zijn in zeer veel uiteenlopende soorten sectoren en kan je zonder diploma werkzaam zijn als magazijnmedewerker of als piloot of kapitein. Echter de meeste werknemers binnen de transport en logistiek zullen een Mbo of Hbo-diploma bezitten. De carrièremogelijkheden binnen de transport en logistiek zijn dus afhankelijk van je opleidingen en doorzettingsvermogen.

Opleidingen en cursussen transport en logistiek

Binnen de transport en logistiek worden er jaarlijks zeer veel cursussen aangeboden die qua inhoud natuurlijk zeer verschillend kunnen zijn zoals bijvoorbeeld een cursus rijvaardigheidstraining of een cursus tillen. Binnen de sector speelt veiligheid en het milieu een zeer grote rol.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de transport en logistiek

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de transport en logistiek

De meeste mensen die starten als zzp'er binnen de transport en logistiek zullen dit doen om als eigen rijder te kunnen starten als koerier of als vrachtwagenchauffeur. Een eigen rijder hoeft overigens niet altijd een eigen bus of vrachtwagen te bezitten omdat de inhuur als rijder ook zeker tot de mogelijkheden behoort. Wie de sprong wil maken tot zzp'er zal zich zeer goed moeten laten voorlichten omdat de concurrentie binnen de transport en logistiek zeer groot is. Ook zijn er verschillende belangrijke wetten en regels waar je aan zal moeten voldoen als zzp'er. Vooral een zzp'er die wellicht zelf een vrachtwagen met oplegger wil hebben, moet beslagen ten ijs komen omdat de investeringskosten hoog zijn.

Informatie over de transport en logistiek op Mijnzzp

Binnen de branche transport en logistiek hebben wij op Mijnzzp.nl momenteel ruim 68 verschillende beroepen opgenomen die allemaal uitgebreid omschreven zijn en voorzien van één of twee filmpjes. Ook hebben wij vaste gegevens opgenomen zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De branche transport en logistiek heeft dagelijks zeer veel bezoekers op Mijnzzp.nl van mensen die informatie of bedrijven zoeken. Ook wordt de branche veel bezocht door scholieren die met een spreekbeurt bezig zijn of wellicht informatie zoeken voor een mogelijke opleiding. De populairste beroepen in de branche transport en logistiek op Mijnzzp.nl zijn momenteel de beroepen vrachtwagenchauffeur, logistiek manager, piloot, taxichauffeur, directiechauffeur en verkeersleider.

Mijnzzp.nl

Transport en Logistiek

Populaire beroepen

Team Mijnzzp
Drone-operator
Industrieel verhuizer
Reachtruckchauffeur
Voorraadbeheerder
Directiechauffeur
Chauffeur exceptioneel transport
Logistiek analist
Logistiek manager
Verkeersregelaar
Afvalsorteerder
Transportbegeleider
Bergingsmedewerker
Buschauffeur
Transportplanner
Taxichauffeur
Bestelwagenchauffeur
Importeur
Hijsbegeleider
Parkeerregelaar
Heftruckchauffeur
Expediteur
Logistiek medewerker
Verhuizer
Koerier
Vrachtwagenchauffeur

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Transport en Logistiek op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties