Logistiek manager

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Logistiek manager?

Een logistiek manager is verantwoordelijk voor de logistieke goederenstromen en de logistiek medewerkers binnen een organisatie. Logistiek kunnen we in het kort omschrijven als het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van goederenstromen. Een belangrijk punt binnen de logistiek is het zo efficiënt mogelijk beheren en vervoeren van goederen. Het is de logistiek manager die de verantwoordelijkheid heeft om de goederenstromen zo efficiënt mogelijk te organiseren, door het aansturen van de logistiek medewerkers. Daarnaast zal je als logistiek manager regelmatig overleggen met de directie en andere partijen die betrokken zijn bij de organisatie. Logistieke afdelingen bestaan doorgaans uit verschillende soorten medewerkers, die verschillende werkzaamheden kunnen uitvoeren die ook weer per transportbedrijf kunnen verschillen. Logistiek heeft niet alleen betrekking op expediteurs maar kan ook betrekking hebben op grote bedrijven die afhankelijk zijn van goederenstromen. Denk bijvoorbeeld aan een autofabriek die niet goed kan draaien als de juiste goederen niet op tijd geleverd worden. Als logistiek manager kan je dus voor verschillende soorten bedrijven werkzaam zijn. De werkzaamheden hebben wel altijd met logistiek te maken op managementniveau. Het beroep logistiek manager moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een logistiek manager werkzaam kan zijn voor verschillende soorten bedrijven die op verschillende manieren met transport en logistiek te maken kunnen hebben.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Logistiek manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Logistiek manager

Welke opleiding is nodig om Logistiek manager te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Logistiek manager? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Logistiek manager

Wat is het salaris en tarief van een Logistiek manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Logistiek manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl