Logistiek manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Logistiek manager?

Een logistiek manager is verantwoordelijk voor het optimaliseren en bewaken van logistieke processen. Een belangrijk punt als logistiek manager is het zo efficiënt mogelijk aansturen van logistieke processen. Als logistiek manager heb je te maken met verschillende werkzaamheden, die in het kort neerkomen op het organiseren, plannen, controleren en uitvoeren van logistieke processen. Als logistiek manager geef je leiding aan alle medewerkers die werkzaam zijn op de transportafdeling. Medewerkers die werkzaam zijn op de transportafdeling zijn verantwoordelijk voor het maken van de planning, het opvragen van offertes en administratieve werkzaamheden. Daarnaast kan een logistiek manager verantwoordelijk zijn voor het aansturen van logistiek medewerkers. Logistiek medewerkers zijn werkzaam zijn binnen het distributiecentrum. Als logistiek manager heb je ook te maken met de directie, de financieel manager en externe bedrijven. Het is niet zo dat een logistiek manager alleen werkzaam kan zijn voor expediteurs of transporteurs. Denk bijvoorbeeld ook aan bedrijven, die intern veel te maken hebben met logistieke processen, zoals een landelijke winkelketen, webwinkel of fabrikant. Als logistiek manager kan je dus voor verschillende bedrijven werkzaam zijn. De werkzaamheden hebben wel altijd met logistiek te maken op managementniveau. Als logistiek manager ben je de leidinggevende van verschillende medewerkers, zoals van transportplanners, administratief medewerkers, logistiek analisten en voorraadbeheerders. Al deze medewerkers hebben een specifieke taak binnen de organisatie en rapporteren aan de logistiek manager. De logistiek manager zelf bewaakt de efficiëntie, de kwaliteit, de processen en de doelstelling van de organisatie. Ook het onderhandelen met toeleveranciers en opdrachtgevers behoort tot de werkzaamheden van de logistiek manager. Het is ook de logistiek manager die waakt over de werkvoorschriften, kwaliteitseisen, normen en richtlijnen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Logistiek manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Logistiek manager

Welke opleiding is nodig om Logistiek manager te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Logistiek manager? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Logistiek manager

Wat is het salaris en tarief van een Logistiek manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Logistiek manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Logistiek manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Logistiek manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl