Opleiding tot Logistiek manager

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo-bedrijfskunde MER
VooropleidingMbo 4, Havo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Bedrijfskunde MER

Een logistiek manager zal over het algemeen de Hbo-opleiding Bedrijfskunde MER (management, economie en recht) doorlopen hebben. De Hbo-opleiding Bedrijfskunde MER is een brede opleiding die voornamelijk gericht is management, bedrijfseconomie, commerciële economie, vervoerseconomie, internationaal recht en vreemde talen. De Hbo-opleiding Bedrijfskunde MER is zoals eerder omschreven een brede opleiding, die alle kanten van het bedrijfsleven zal behandelen en niet gericht is op een specifiek onderdeel van het bedrijfsleven. Enkele belangrijke woorden als logistiek manager zijn communicatie, belastingrecht, management en het doen van zaken. Het zaken doen is niet alleen gericht op Nederland maar moet meer internationaal gezien worden, omdat je als logistiek manager niet alleen aan Nederland gebonden zal zijn. De Engels taal en wellicht andere vreemde talen zijn belangrijk binnen de opleiding. Tijdens de hoofdfase van de studie zal je stage lopen binnen het bedrijfsleven en moet je een afstudeeropdracht uitvoeren.

Opleidingsduur en niveau Bedrijfskunde MER

De  Hbo-opleiding Bedrijfskunde (MER) zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen maar is, met de juiste vooropleidingen, ook binnen drie jaar af te ronden. De opleiding bedrijfskunde (MER) is een redelijk zware opleiding te noemen die veel samenwerking en zelfstandigheid zal vragen van de studenten.

Vervolgopleidingen Bedrijfskunde MER

Na het afronden van de Hbo-opleiding Bedrijfskunde (MER) is het nog mogelijk om een universitaire opleiding bedrijfskunde te volgen die meer wetenschappelijk zal zijn.

Vooropleiding Bedrijfskunde MER

Om toegelaten te worden tot de Hbo-opleiding Bedrijfskunde (MER) zal je minimaal een Mbo-opleiding niveau vier moeten bezitten of een gelijkwaardige opleiding zoals havo of vwo. Wanneer je beschikt over een havo- of vwo-diploma kunnen er wel speciale toelatingseisen zijn.

Mijnzzp.nl