Directiechauffeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Directiechauffeur?

Een directiechauffeur is een privéchauffeur, die verantwoordelijk is voor het veilig en comfortabel vervoeren van directieleden. Het is niet zo dat een directiechauffeur alleen directieleden vervoert, omdat een directiechauffeur ook te maken kan hebben met andere invloedrijke personen. Het beroep directiechauffeur is voorbehouden aan ervaren beroepschauffeurs, die beschikken over aanvullende opleidingen en rijtrainingen. De extra opleiding heeft ook betrekking op het voorkomen van ontvoeringen van belangrijke personen, zoals directieleden. Als directiechauffeur ben je in de meeste gevallen ook verantwoordelijk voor ondersteunende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het doen van boodschappen, het vervoeren van kinderen en aan het rondbrengen van post. Ook het wassen en schoonmaken van het voertuig behoort tot de werkzaamheden van een directiechauffeur. Het zijn vooral de privéchauffeurs die inzetbaar zijn voor alle voorkomende hand-en-spandiensten. Een directiechauffeur kan een opleiding volgen en examen doen bij het CBR voor het certificaat CCV. Ongeveer de helft van alle directiechauffeurs is gecertificeerd. Met het certificaat kan een directiechauffeur laten zien dat hij het vak directiechauffeur onder de knie heeft. Binnen de opleiding is er niet alleen aandacht voor het comfortabel vervoeren van personen. Denk ook aan vlot rijden, vloeiend rijden, beveiligen van personen, anticiperen op de weg en aan EHBO. Als een directiechauffeur directieleden vervoert zal het in de meeste gevallen gaan om een directeur, chief executive officer of chief financial officer. Andere invloedrijke personen kunnen zijn een minister, eurocommissaris of bijvoorbeeld een burgemeester. In veel gevallen laten de werkzaamheden van deze personen het niet toe om zelfstandig een voertuig te besturen. Ook veiligheidsmaatregelen spelen meestal een belangrijke rol, waardoor er niet zelfstandig gereden kan worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Directiechauffeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Directiechauffeur

Welke opleiding is nodig om Directiechauffeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Directiechauffeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Directiechauffeur

Wat is het salaris en tarief van een Directiechauffeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Directiechauffeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Directiechauffeur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Directiechauffeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Directiechauffeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl