Opleiding tot Directiechauffeur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
NiveauCursus & Opleiding
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding directiechauffeur

Wie een carrière als directiechauffeur ambieert kan het beste de opleiding CCV-D1 volgen. Tijdens deze opleiding leert de directiechauffeur inzicht krijgen in rijvaardigheid, verkeersveiligheid en regelgeving. Daarnaast staat serviceverlening en beroepshouding tijdens deze opleiding centraal. De opleiding tot directiechauffeur zal over het algemeen enkele dagen in beslag nemen, waarna het CCV, wat een onderdeel is van het CBR, het examen afnemen. Het examen CCV-D1 bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen. Het maakt niet uit in welke volgorde de examens aangevraagd en uitgevoerd worden, als beide onderdelen maar binnen zes maanden afgerond worden. Het theorie-examen bestaat uit veertig vragen en het praktijkexamen zal worden afgenomen op de openbare weg. Tijdens het praktijkexamen let de examinator vooral op bediening, voertuigbeheersing, comfort, positie op de weg, anticiperend rijden, routebepaling en de preventieve beveiliging van de passagier. Het certificaat CCV-D1 is vijf jaar geldig. Het is wel verplicht om binnen de vijf jaar minimaal drie dagen bijscholing te volgen, omdat anders het diploma/certificaat zal verlopen.

Opleidingsduur en niveau directiechauffeur

De opleiding CCV-D1 zal over het algemeen vijf dagen in beslag nemen. Het is geen bijzonder moeilijke opleiding, maar vraagt wel om de juiste personen met veel inzicht en rijvaardigheidskwaliteiten.

Vervolgopleidingen directiechauffeur

Na het behalen van de opleiding CCV-D1 is het nog mogelijk om door te leren voor de opleiding CCV-D2 en om door te leren voor het certificaat international executive chauffeur (IEC). Het certificaat international executive chauffeur staat verder los van de CCV maar is zeker een internationale kwaliteitsopleiding te noemen. Het certificaat international executive chauffeur (IEC) is belangrijk voor directiechauffeurs die in het buitenland willen werken.

Vooropleiding directiechauffeur

Er worden voor de opleiding CCV-D1 directiechauffeur geen specifieke vooropleidingen verwacht. Wel moet je het autorijbewijs bezitten. Het is overigens verplicht om de opleiding te volgen bij een erkende opleider, omdat je anders geen examen kan afleggen.

Mijnzzp.nl