Persoonsbeveiliger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Persoonsbeveiliger?

Een persoonsbeveiliger is een lijfwacht die gespecialiseerd is in persoonsbeveiliging. Persoonsbeveiliging is een speciale tak binnen de beveiligingsbranche, die de laatste jaren erg in opkomst is geraakt. De personen die een persoonsbeveiliger beveiligt zijn vaak bekende mensen of politieke figuren. Een persoonsbeveiliger is dan ook tot in de puntjes opgeleid om iemand te kunnen beschermen en beveiligen. Er bestaan tegenwoordig diverse opleidingsmogelijkheden voor het beroep persoonsbeveiliger. Wel is het zo dat er een belangrijk verschil bestaat tussen de particuliere markt en de overheid, omdat de overheid over het algemeen gebruikmaakt van persoonsbeveiligers die onderdeel uitmaken van de brigade speciale beveiligingsopdrachten, wat een onderdeel is van de Koninklijke Marechaussee. Persoonsbeveiligers binnen de particuliere markt beveiligen over het algemeen zakenmensen of bekende mensen, zoals artiesten. De functie persoonsbeveiliger is over het algemeen alleen voorbehouden aan ervaren beveiligers, die over uitmuntende kwaliteiten en competenties beschikken. De belangrijkste werkzaamheden van een persoonsbeveiliger is het beveiligen van personen. In de meeste gevallen zal er op een of andere manier sprake zijn van een verhoogd risico, waardoor iemand gebruik wenst te maken van één of meerdere persoonsbeveiligers. Een andere benaming voor persoonsbeveiliger kan ook zijn lijfwacht. De meeste persoonsbeveiligers zijn alleen verantwoordelijk voor het beveiliging van personen en voeren verder geen andere beveiligingswerkzaamheden uit. De inhoudelijke werkzaamheden van een persoonsbeveiliger kunnen ook niet vergeleken worden met gewone beveiligingswerkzaamheden. Als persoonsbeveiliger heb je alleen te maken met het beveiligen van personen, waarbij verschillende zaken belangrijk kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het screenen van de gastenlijst als er sprake is van een evenement of bijeenkomst.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Persoonsbeveiliger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Persoonsbeveiliger

Wat is het salaris en tarief van een Persoonsbeveiliger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Persoonsbeveiliger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Persoonsbeveiliger zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Persoonsbeveiliger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Persoonsbeveiliger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl