Winkelsurveillant

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Winkelsurveillant?

Een winkelsurveillant is een beveiliger die werkzaam is binnen winkels, winkelcentrums en de directe omgeving daarvan. De werkzaamheden van een winkelsurveillant bestaan over het algemeen uit het houden van toezicht in de winkel en het eventueel aannemen of opbergen van tassen als deze niet meegenomen mogen worden in de winkel. De belangrijkste taak van een winkelsurveillant is het beveiligen van het winkelpersoneel en het waken over de goederen in de winkel. Ook het geven van informatie aan bezoekers is één van de taken van de winkelsurveillant. Andere werkzaamheden van een winkelsurveillant zijn het uitvoeren van de openingsronde en het uitvoeren van de sluitingsronde. Dit heeft vooral betrekking op het signaleren van mogelijk verdachte situaties, zodat mogelijke overvallen voorkomen worden. Een ander belangrijk punt tijdens de openingsronde en de sluitingsronde is het signaleren van gevaarlijke situaties, zoals mogelijke brandbare goederen die opgeslagen liggen tegen de gevel van het winkelpand. Als de winkelsurveillant zaken waarneemt die niet door de beugel kunnen, zoals diefstal of vernielingen, zal de winkelsurveillant optreden. Winkels maken steeds meer gebruik van winkelsurveillanten. Een winkelsurveillant zal niet standaard iedere dag bij dezelfde winkel werkzaam zijn. Dit wordt onder andere gedaan om te voorkomen dat winkelpersoneel en winkelsurveillanten te kameraadschappelijk worden en daardoor minder waakzaam worden. Het kan ook voorkomen dat de winkelsurveillant geen uniform aan heeft en in normale kleding door de winkel loopt. Een winkelsurveillant houdt dus de bezoekers van een winkel of winkelcentrum in de gaten, en verzorgt zo een deel van de veiligheid voor het winkelpersoneel en de bezoekers. Dit wordt gedaan door het zichtbaar rondlopen door een winkel. Soms komt het voor dat er ook winkelsurveillanten in een winkel rondlopen, die normale kleren dragen en samenwerken met hun zichtbare collega.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Winkelsurveillant

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Winkelsurveillant

Wat is het salaris en tarief van een Winkelsurveillant? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Winkelsurveillant in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Winkelsurveillant zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Winkelsurveillant

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Winkelsurveillant bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl