Hondengeleider

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hondengeleider?

Een hondengeleider is een persoon die zijn werkzaamheden uitvoert door middel van een goed getrainde hond. Een diensthond kan door verschillende bedrijven en instanties gebruikt worden, zoals door beveiligingsbedrijven, de politie, de douane, het leger en andere hulpverleners. De honden krijgen al vroeg een speciale opleiding om een specifieke taak te kunnen uitvoeren. Een hond kan niet zomaar voor iedere taak ingezet worden na de opleiding. Als hondengeleider voer je bepaalde werkzaamheden uit samen met de hond. Wat deze werkzaamheden precies inhouden is geheel afhankelijk van de genoten opleiding als hondengeleider, omdat er verschillende soorten hondengeleiders bestaan. De belangrijkste eigenschap van een hondengeleider is dat hij of zij een goed team vormt met de diensthond. Veel mensen denken dat politiehonden agressief zijn en daarom geschikt zijn om hun werk te doen. Dit is een groot misverstand, omdat aanstaande diensthonden juist zorgvuldig geselecteerd worden op hun rustige gedrag. Een goed opgeleide hond wordt alleen agressief als de baas een commando geeft aan de hond. Honden kunnen prima ingezet worden om bijvoorbeeld de orde te handhaven op straat. De honden geven in zo'n geval een prima afschrikwekkend resultaat. In Nederland maakt de politie over het algemeen gebruik van de Duitse herder, Hollandse herder en de Mechelse herder. In de beveiligingsbranche maakt men gebruik van meer hondenrassen. Het werken met een hond kan niet door iedereen gedaan worden. Iemand die als hondengeleider wil gaan werken moet daar geschikt voor zijn. Honden doen niet altijd wat mensen willen, en daarom moet een hondengeleider stevig in de schoenen staan om met een diensthond te kunnen werken. De hondenbegeleider en hond moeten samen een sterk team vormen willen ze hun taak op een goede manier kunnen uitvoeren. Als de hondengeleider alleen maar bezig is met het corrigeren van het gedrag van de hond werkt het niet en vormen ze samen geen team.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Hondengeleider

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Hondengeleider

Wat is het salaris en tarief van een Hondengeleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hondengeleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Hondengeleider zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Hondengeleider

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hondengeleider bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl