Evenementenbeveiliger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Evenementenbeveiliger?

Een evenementenbeveiliger is een beveiliger die ingezet wordt tijdens publieksevenementen. Tegenwoordig is het inzetten van evenementenbeveiligers in veel gevallen verplicht als het grote evenementen betreft. Als evenementenbeveiliger ben je over het algemeen verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het houden van toegangscontroles en visitaties, en ben je verantwoordelijk voor de algemene veiligheid tijdens evenementen. In de meeste gevallen werk je met diverse collega's samen en kan er sprake zijn van een centrale meldkamer, waarbinnen collega's het terrein en de bezoekers in de gaten houden. Daarnaast werk je bij de grotere evenementen meestal samen met de politie, die opgeroepen kan worden als dat nodig is. Als evenementenbeveiliger kan je werkzaam zijn op verschillende soorten evenementen, zoals voetbalwedstrijden, muziekfestivals, zomerfestivals en andere soorten van publieksevenementen. De belangrijkste taak van een evenementenbeveiliger is het vroegtijdig ingrijpen bij ongeregeldheden, zodat kleine ongeregeldheden niet kunnen uitgroeien tot grote escalaties. Daarnaast zie je er op toe dat er geen drugs of drank naar binnen gesmokkeld worden. Andere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het bewaken van de backstage-ingang, het bieden van hulpverlening en crowd control. Crowd control heeft betrekking op het managen van bezoekersstromen om onveilige situaties te voorkomen. Welke taken een evenementenbeveiliger precies uitvoert, is meestal afhankelijk van het soort evenement. Dit is het geval, omdat organisatoren van festivals meestal te maken hebben met vergunningen, waarbinnen precies opgenomen wordt hoeveel evenementenbeveiligers ingezet moeten worden. Een evenementenbeveiliger kan dus verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden. Een andere benaming voor evenementenbeveiliger kan ook zijn event security officer (ESO).

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Evenementenbeveiliger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Evenementenbeveiliger

Wat is het salaris en tarief van een Evenementenbeveiliger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Evenementenbeveiliger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Evenementenbeveiliger zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Evenementenbeveiliger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Evenementenbeveiliger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl